Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii le răspunde antreprenorilor: Ce se întâmplă cu salariile acordate în privat

facebook
Olguta Vasilescu

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a vorbit despre modificările pe care le va aduce în următoarea perioadă noua lege a salarizării unitare. Ministrul Muncii a punctat că modificările de salarizare de la stat vor trage în sus şi salariile acordate în privat, coroborat cu alte măsuri bugetare menite să vină în sprijinul patronilor.

„Mediul de afaceri trebuie să înţeleagă că banii trebuie să se ducă în investiţii şi salarizare. Ne interesează să aducem 1,5 milioane de români în clasa medie. Dar nu ne apropiem nici măcar prin dublare de cele din UE. Dar, oricum, e altceva decât la ora actuală”, a spus Lia Olguţa Vasilescu la România TV.

Liviu Dragnea: NU susținem amendamentele lui Serban Nicolae

„Nu s-au colectat unele taxe, ci s-au lăsat în buzunarul firmelor, v-aş aduce aminte şi de o discuţie…în toată mass-media, diverse persoane ne spuneau că nu va funcţiona niciodată codul fiscal, va duce economia în cap, iată că acel cod fiscal a relaxat fiarte mult economia. Am scăzut TVA la 19%, 18% anul viitor, la alimente 9%, contribuţiile cu 5% într-un an, impozitul pe dividende, accizele scăzute de la 1 ianuarie 2017, vor scădea în 2019 iar…taxa pe construcţii speciale în 2017 a devenit zero. Anul viitor, contribuţiile vor scădea la 35%, impozitul pe venit, care azi e 16% scade la 10% la salariile peste 2.000 şi zero sunt 2.000 de lei, netul creşte la salariaţii din privat cu 9%, dacă angajatorul nu mai pune niciun leu. (…) Angajatorul care acum plăteşte ceva, când nu va mai plăti taxele va trece banii în contractul acestor persoane. Şi privaţii vor trebui să crească salariile, altfel nu reuşim să ajungem la un salariu în care să ne apropiem de Uniunea Europeană”, a mai subliniat Lia Olguţa Vasilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.