Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii, REACŢIE după decizia de plafonare a indemnizaţiilor pentru mame - VIDEO

lia-olguta-vasilescu

După ce comisia de Muncă a Senatului a decis să acorde aviz pozitiv pentru OUG care reglementează indemnizaţiile pentru creşterea copilului, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a oferit explicaţii şi jurnaliştilor. Ministrul a susţinut că există numeroase țări din Uniunea Europeană care au indemnizații plafonate la doar câteva sute de euro, însă a susţinut că nu a dorit să ia o măsură similară în România.

"Nu am spus 100 de lei, ci 100 de euro cum e in alte tari din UE. Se dau 100 de euro, se dau 700 de euro sau se da suma de 1800 de euro, ca in Germania. Noi am ales 1800 de euro. Puteam sa facem ca in restul tarilor din UE, dar nu am facut-o. Am preferat ca Germania.", a răspuns ministrul jurnaliştilor.

Ministrul Muncii a fost luată la întrebări de către jurnalişti după ce în comisie a susţinut că putea decide ca indemnizaţia să fie eliminată complet.

"Nimeni din România nu contribuie vreodată pentru indemnizația de creștere a copilului. Este o formă a statului de a ajuta familiile ca să-și crească acești copii în perioada în care nu lucrează. Deci, nu avem ce să vorbim aici de principiul contributivității, iar plafonul este maxim din Uniunea Europeană. Puteam să-l facem și mai jos. Puteam să facem ca în țări foarte dezvoltate din UE, să nu mai dăm deloc sau să dăm 100 de euro. Dar n-am făcut-o. Am plafonat la 1.800 de euro. Din punctul nostru de vedere, este îndestulător pentru România, atât timp cât această sumă se dă și în Germania și este maximum din UE. Nicăieri în lume nu există posibilitatea ca să te întinzi cu această sumă în funcție de venituri", a spus ministrul Muncii la ședința Comisiei de muncă de la Senat.

Citeşte şi: Olguţa Vasilescu a făcut ANUNŢUL: Ce spune ministrul despre Legea Pensiilor - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.