Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii, replică de ULTIMĂ ORĂ la acuzaţiile grave ale PNL: 'O tentativa cu iz electoral'

Libertatea.ro
budai marius

Ministrul Muncii, Marius Budăi, răspunde la acuzaţiile lansate de PNL cu privire la lipsa banilor pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi. Ministrul afirmă că este vorba despre o tentativă cu iz electoral, iar dacă asemenea situaţia există, primarii se pot adresa consiliilor judeţene.

CITEȘTE ȘI: Dovedit ştiinţific: Fructul care te fereşte de cancer, boli de inimă şi anxietate

"Constat că există primari care susțin că la nici o lună de la aprobarea Bugetului de Stat ar fi terminat banii și, într-o tentativa cu iz electoral, nu mai plătesc însoțitorii persoanelor cu dizabilități. Ii rog pe acești primari, culmea, toți dintr-un partid de Opoziție, să nu mai folosească însoțitorii persoanelor cu dizabilități în scop electoral și, dacă chiar au rămas fără bani atât de repede, ceea ce pare ireal, dar este verificabil, și o să verificăm, să se adreseze Consiliilor Județene pentru a le repartiza sume din fondul constituit la dispoziția acestora (adică a CJ-urilor) din cota de 7,5% din impozitul pe venit. REPET, nu sunt bani în minus, ci în plus. Și mulți, după cum se poate observa: bugetele locale beneficiază în anul 2019 de surse suplimentare în cuantum total de 10 miliarde lei (fără a fi luate în calcul excedentele acumulate până la sfârșitul anului 2018 de bugetele locale în sumă de 13,1 miliarde lei), în timp ce necesarul estimat pentru plata drepturilor de asistență socială transferate în sarcina UAT-urilor este de cca. 6,1 miliarde lei (comparativ cu cca. 5 miliarde lei în anul 2018). Prin urmare nu se poate pune în discuție lipsa fondurilor pentru plata drepturilor de asistență socială", scrie Marius Budăi pe Facebook.

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a afirmat miercuri că asistenţii şi însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi au fost concediaţi în mai multe localităţi, deoarece primăriile nu au sumele necesare să-i plătească, având în vedere că începând cu acest an cheltuielile cu asistenţa socială au trecut din sarcina bugetului central la bugetele locale.

CITEŞTE ŞI: Grijă mare la cumpărăturile de Paşte! Ce trebuie observat atent la carnea de miel şi la ouă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.