Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii: 'Trebuie să găsim o soluţie de majorare a salariului minim'. Ce spune despre voucherele sociale și pensiile românilor

psd.ro
Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat duminică, la Antena3m când vor fi livrate vouchere sociale şi ce soluţii sunt analizate pentru majorarea salariului minim. Mai mult, ministrul a comunicat şi starea discuțiilor cu Uniunea Europeană privind reforma pensiilor.

"Săptămâna viitoare vom încheia activitatea de retribuire. Am avertizat de la început că va fi mai complicată prima tranşă pentru că include patru pași şi anume confecționare carduri, inscripționare date cu caracter personal după care distribuire şi virarea sumelor pe card", a spus Marius Budăi, ministrul Muncii, la Antena 3, subliniind că cei care vor avea probleme cu cardurile pot găsi rezolvări printr-o sesizare.

Referitor la salariul minim, ministrul a spus: "Trebuie să găsim o soluţie de majorare printr-o soluţie cu mediul de afaceri pentru că practic situaţia este extrem de complicată. Până la sfârșitul anului vrem să avem aceste discuții ca din ianuarie să se aplice o majorare a salariului minim", a spus Marius Budăi, ministrul Muncii în emisiunea News Magazine de la Antena 3.

Referitor la pensii, Marius Budai a spus că procentul de "9,4% este un procent antiromânesc care practic contribuie la sărăcirea seniorilor României. Într-o analiză pe care am făcut-o la nivel de PNRR-ul ale statelor membre din Uniunea Europeană, dar și a legislațiilor naționale, nu am găsit absolut nicăieri, dar absolut nicăieri, o asemenea plafonare cu cheltuielile sociale. Suntem în dinamică cu discuțiile cu Uniunea Europeană", a mai spus Marius Budăi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.