Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Nicolae Ciucă şi şeful Statului Major al Apărării au discutat cu militarii din teatrele de operaţii, în cadrul unei videoconferinţe

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au discutat, miercuri, în cadrul unei videoconferinţe desfăşurate la sediul MApN, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în teatrele de operaţii din Afganistan, Kosovo şi Bosnia şi Herţegovina, precum şi în Polonia, cu ocazia sărbătorilor pascale.

Militarii români au prezentat analiza situaţiei de securitate din zonele de responsabilitate, stadiul de îndeplinire a misiunilor şi au raportat că starea de sănătate şi nivelul moralului personalului sunt foarte bune, precizează MApN, într-un comunicat transmis AGERPRES.

De asemenea, au fost discutate elemente ale planului de retragere a militarilor români din Afganistan.

Adresându-se acestora, ministrul Apărării a spus că intrarea şi ieşirea dintr-un teatru de operaţii sunt cele mai dificile momente. "Vă cer o cooperare şi o coordonare permanente pentru ca misiunile pe care le aveţi să fie îndeplinite în siguranţă, concomitent cu extracţia şi revenirea în ţară. Pentru noi, misiunea în Afganistan se va încheia atunci când veţi fi cu toţii în siguranţă, acasă", a subliniat el.

Şeful Statului Major al Apărării le-a mulţumit militarilor pentru modul în care îşi fac datoria, departe de familii. "Chiar dacă, în perioada Sfintelor sărbători de Paşte şi, în general, în zilele de sărbătoare, depărtarea de casă şi de cei dragi este resimţită de militarii din teatrele de operaţii, starea moralului şi starea de sănătate sunt bune. Suntem alături de dumneavoastră şi avem încredere că veţi rămâne mobilizaţi şi vă veţi îndeplini misiunile la cele mai înalte standarde", a spus şeful SMAp. Totodată, generalul-locotenent Petrescu i-a îndemnat pe militarii din Afganistan să rămână vigilenţi şi să pregătească foarte bine repatrierea.

În anul 2021, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu 611 militari, alţi aproximativ 280 fiind desfăşuraţi în operaţii sub comandă/ mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni.

În şedinţa CSAT de luni a fost aprobată redislocarea în România a contingentului militar din Afganistan, la încheierea misiunii Resolute Support, conform unui calendar convenit cu partenerii din coaliţie.

Redislocarea va fi etapizată şi se va derula pe parcursul următoarelor luni.

România va retrage forţele din Afganistan coordonat cu membrii de coaliţie NATO începând cu 1 mai 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.