Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul nu reușește să dea de șeful Poștei Române: a plecat în China și este de negăsit. 5 milioane de oameni au de suferit

Inquam Photos / George Calin
Ivan Bogdan Gruia

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Gruia, susține că a încercat prin toate căile să rezolve conflictele de muncă de la Poșta Română, dar nu reușește să dea de șeful Poștei Române, Valentin Ștefan. Ministrul susține că încă de la începutul protestelor angajaților Poștei, Valentin Ștefan a intrat în concediu și a plecat în China, fiind imposibil de contactat.

”În momentul de față cred că am depășit 7-8 runde de negocieri. Până în momentul de față , managementul Poștei Române a rămas oarecum surd la ceea ce au cerut oamenii.

Facem tot ceea ce putem prin lege, ca minister să rezolvăm problemele oamenilor.

Am încercat de mai multe ori, l-am căutat pe domnul director al Poștei Române, din păcate e plecat din țară, nu răspunde la telefon. E plecat printr-o zonă mai exotică, e undeva prin China.

Am avut discuții cu sindicaliștii, cu oamenii din Poșta Română. Căutăm o formă pentru a depăși această situație. Ce este important este ca oamenii să-și primească salariile și să nu avem blocaje.”, a spus Bogdan Gruia.

Nicolae Ciucă își ia mâna de pe șeful Poștei

Valentin Ștefan este șef al Poștei Române cu sprijinul PNL. Întrebat despre această situație, Nicolae Ciucă i-a recomandat ministrului să ia măsurile care se impun.

”Nu este treaba mea să vorbesc cu directorul Poște Române. Este în subordinea ministrului și îl rog pe domnul ministru să ia măsurile care se impun.”, a spus Nicolae Ciucă.

Reprezentanţii angajaţilor din cadrul Companiei Naţionale Poşta Română au organizat proteste, miercuri, timp de două ore. Sindicaliştii au avertizat că, în cazul în care conducerea Poştei Române nu va fi de acord cu încheierea unui contract colectiv de muncă şi cu revendicările salariaţilor, va fi declarată grevă generală în cadrul companiei, o astfel de acţiune afectând aproape jumătate din populaţia României, respectiv pensionarii, beneficiarii de ajutoare sociale şi justiţiabilii care au procese şi care ar trebui să primească citaţii.

5 milioane de români vor fi afectați

”Facem precizarea că, dacă se va ajunge în situaţia declarării grevei generale în cadrul Companiei Poşta Română, aproape jumătate din populaţia României va avea de suferit, ţinând cont de obiectul de activitate al Poştei Române, acela de a distribui pensiile către peste 5 milioane de pensionari, de a distribui ajutoarele sociale şi alte beneficii pe care Ministerul Muncii le acordă persoanelor aflate în situaţii de subzistenţă şi nu în ultimul rând ţinând cont că Poşta Română distribuie toate citaţiile şi convocările de ordin procedural ale instanţelor de judecată, problema de disfuncţionalitate va fi una majoră”, a declarat vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical pe probleme juridice şi relaţii de muncă, Mircea Burlacu.

De ce s-a ieșit în stradă

Conform acestuia, peste două treimi dintre angajaţii Poştei Române primesc salariul minim pe economie, iar revendicările lor în cadrul negocierilor cu angajatorul constau într-o creştere salarială de 400 de lei net şi o creştere între 5 şi 10% a sporurilor de loialitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.