DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministrul pentru Mediul de Afaceri solicită sprijin din partea Franței pentru aderarea României la Schengen

enational.ro
schengen

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, spune că a transmis solicitarea de sprijin din partea Franţei şi a investitorilor francezi pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, ”ceea ce ar conduce la diminuarea substanţială a costurilor pentru firme şi cetăţeni”.

Ministrul Ştefan-Radu Oprea s-a întâlnit miercuri cu Michèle Ramis, ambasadoarea Franţei în România, şi cu un grup de investitori francezi, în contextul dialogului constant cu reprezentanţii mediului de afaceri.

Principalele teme ale dialogului au fost îmbunătăţirea climatului economic din România, creşterea gradului de atractivitate pentru investiţii şi aprofundarea cooperării dintre cele două economii.

„Apreciem sugestiile companiilor franceze pentru îmbunătăţirea climatului economic din România. Am transmis solicitarea de sprijin din partea Franţei şi a investitorilor francezi pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, ceea ce ar conduce la diminuarea substanţială a costurilor pentru firme şi cetăţeni. De exemplu, compania Dacia-Renault, cel mai mare exportator, are pierderi semnificative din cauza timpului de aşteptare în vamă – până la 10 ore”, a declarat ministrul Ştefan-Radu Oprea, conform news.ro.

PLUS îl bagă în arenă pe Vlad Voiculescu pentru câștigarea Primăriei Capitalei: 'Îmi doresc un oraș și o țară cu mai mult respect și mai puțină țâfnă'

Ambasadoarea Michèle Ramis a apreciat realizările substanţiale ale României pe perioada preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene şi perspectivele de intensificare a cooperării, în contextul gradului ridicat de compatibilitate între cele două economii.

Ministrul Ştefan-Radu Oprea le-a solicitat marilor companii cu capital francez să integreze cât mai mulţi furnizori din România, inclusiv IMM-uri, în lanţul de producţie.

”O creştere a gradului de integrare ar avea efecte pozitive pe mai multe planuri: scăderea costurilor de producţie, dezvoltarea industriei pe orizontală, creşterea competitivităţii şi reducerea deficitului comercial. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat îşi manifestă disponibilitatea de a media interacţiunea marilor companii cu IMM-urile şi de a face un screening pentru a găsi furnizori care lucrează la standardele solicitate”, anunţă ministerul.

La întâlnire, care a avut loc la Ambasada Franţei, au participat reprezentanţi ai Dacia-Renault, Michelin, Carrefour, Auchan, Timac Agro şi ai biroului Business France în România.

În primele patru luni din anul 2019, totalul schimburilor comerciale bilaterale a fost de 3,189 miliarde euro, în creştere cu 2,67% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018. Exporturile au înregistrat o creştere de 3,76%, până la 1,703 miliarde euro, iar importurile au totalizat 1,486 miliarde euro, în creştere cu 1,45% comparativ cu perioada de referinţă a anului trecut. Balanţa comercială a înregistrat un excedent de 217 milioane euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.