Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul pentru românii de pretutindeni, primul ministru dintr-un Guvern al României care vine alături de românii din Insulele Canare

Cei aproape 11.000 de români din Insulele Canare formează o comunitate despre care autoritățile spaniole au doar cuvinte de laudă. Lucrează în special în turism, în servicii și în agricultură și i-au impresionat pe spanioli pentru că muncesc din greu și sunt oameni pe care se poate conta. Iar reprezentanții elitei românești se bucură, și ei, de respect și recunoaștere, fie că sunt profesori emeriți, muzicieni sau arhitecți. De altfel, o româncă, Mariana Abacioaie, este cetățean de onoare al orașului Las Palmas de Gran Canaria.

Ministrul Natalia-Elena Intotero și-a dorit să ajungă și la această comunitate aflată la peste 4.000 de kilometri de casă. Astfel, Comunitatea Autonomă a Insulelor Canare este prima oprire din vizita de lucru pe care o efectuează în Regatul Spaniei între 3 – 11 octombrie, alături de o delegație mixtă în care fac echipă Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Afacerilor Externe și Autoritatea Electorală Permanentă.

Citește și: Informații despre starea de sănătate a Tamarei Buciuceanu Botez! Cum se simte actrița

Tocmai pentru că românii de pretutindeni sunt liantul dintre România și țara unde s-au stabilit, este importantă buna colaborare cu autoritățile locale. Despre rolul conaționalilor noștri în societate, despre integrare și păstrarea identității naționale, Natalia-Elena Intorero a vorbit astăzi cu delegatul Guvernului Spaniei în Insulele Canare, Juan Salvador Leó. La întâlnire au mai participat ambasadorul României în Regatul Spaniei, E.S. Gabriela Dancău, Consulul Onorific al României în Insulele Canare, Alina Elena Rămaru, secretarul general al MRP, Alina Hagima, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, Laura Chiorean, oficiali din MAE și din Autoritatea Electorală Permanentă.

Delegația mixtă le prezintă atât românilor din Regatul Spaniei, cât și autorităților, cum vine MRP în sprijinul românilor de pretutindeni, măsuri ale Guvernului pentru susținerea lor, precum și măsurile de reîntoarcere acasă și informații importante legate de votul în străinătate.

Citește și: Marius Budăi iese la rampă! Ce se întâmplă, de fapt, cu cele 400.000 de concedieri

Ministrul a dorit să îi mulțumească delegatului Guvernului Spaniei în Insulele Canare pentru deschiderea pe care o are față de românii de aici și, în mod special, pentru felul în care le-a fost alături reprezentanților misiunilor diplomatice românești într-o situație de criză. Este vorba despre incendiile provocate de caniculă care, în urmă cu două luni, au făcut prăpăd în regiune, iar mulți români au avut nevoie de sprijin din partea misiunii diplomatice și a oficiilor consulare.

Juan Salvador Leó i-a lăudat pe membrii comunității românești și a felicitat-o pe Natalia-Elena Intotero pentru că este primul ministru dintr-un Guvern al României care vine alături de românii din Insulele Canare. Pentru că susținerea și sprijinirea lor sunt pe primul loc, mesajul ministrului a fost că românii au nevoie ca autoritățile române și cele spaniole să lucreze îndeaproape pentru cetățenii români aflați în Spania.

Citește și: Lovitură pentru TVR! Tribunalul București a luat decizia! Contractul cu Dragoș Pătraru a fost reziliat ABUZIV

Natalia-Elena Intotero i-a prezentat delegatului Guvernului Spaniei și campaniile prin care Ministerul pentru Românii de Pretutindeni îi ajută pe români să știe ce pericole și ce riscuri pot apărea când pleacă la lucru peste hotare, dar și măsurile pe care Guvernul le ia pentru ca aceștia să revină în număr cât mai mare acasă, în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.