Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Petre Daea va participa duminică și luni la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit

playtech.ro
Petre Daea

Ministrul Agriculturii Petre Daea va participa duminică și luni, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, unde se va discuta, printre altele, despre situația pieței, bunăstarea animalelor și utilizarea durabilă a pesticidelor, anunță Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, miniștrii prezenți la reuniune vor dezbate situația actuală a pieței din statele membre, în contextul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, analizând principalele probleme ce vizează criza energetică și cea a îngrășămintelor, prețurile ridicate ale factorilor de producție, precum și presiunea pe care criza o exercită atât asupra fermierilor, cât și asupra consumatorilor.

Oficialii europeni vor desfășura un schimb de opinii referitor la planurile strategice incluse în politica agricolă comună (PAC).

De asemenea, Comisia va informa reprezentanții țărilor membre despre evaluarea legislației UE privind bunăstarea animalelor, înainte de propunerea Comisiei din 2023, iar în acest sens miniștrii vor discuta cu privire la necesitatea de a revizui legislația existentă cât mai curând posibil, pentru a atinge un nivel optim de bunăstare a animalelor în UE.

Miniștrii agriculturii și pescuitului vor purta discuții pentru a ajunge la un acord politic privind drepturile de pescuit pentru 2023 în apele UE și din afara UE, în Oceanul Atlantic, Marea Nordului, Marea Mediterană și Marea Neagră, precum și pentru anumite stocuri de specii de adâncime.

De asemenea, în cadrul reuniunii, Președinția cehă va prezenta o informare ce vizează situația actuală a Regulamentului privind indicațiile geografice și sistemele de calitate din UE, precum și stadiul actual privind utilizarea durabilă a pesticidelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.