Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul propus la Finanţe vrea extinderea programelor Prima Casă şi Prima Maşină

valcov

Ministrul propus pentru portofoliul Finantelor, Darius Vâlcov, vrea pentru anul viitor extinderea programelor guvernamentale Prima Casa si Prima Masina, cu facilitati acordate chiar daca cumparatorul nu se afla la prima achizitie, dar si înfiintarea bancii de dezvoltare, vizând structura EximBank.

"Vrem sa vedem dac putem extinde Prima Casa si Prima Masina pentru o casa si pentru o masina, nu neaparat sa fie prima", a declarat Vâlcov luni la audierea sa în cadrul Comisiei Buget Finante Banci din Camera Deputatilor.
Pe de alta parte, el a punctat ca vrea pentru anul viiitor înfiintarea bancii de dezvoltare, proiect adus în discutie de mai multe ori în ultima perioada, prin înfiintarea unei institutii distincte sau pe baza structurii EximBank, optând pentru a doua varianta.
"Mai facil ar fi prin EximBank decât printr-o banca noua. Institutia va finanta proiecte prioritare în infrastructura, energie si mediu, proiecte ale autoritatilor publice locale, confinantarile pentru fondurile europene, cresterea eficientei energetice, sprijinirea fermierilor, în educatie prin sustinerea acordarii de credite pentru studii post-liceale. O banca de dezvoltare se finanteaza prin emiterea de obligatiuni si atragerea de credite de la institutii financiare internationale", a spus Vâlcov, potrivit Mediafax.
Ministrul propus a mentionat ca, în acest sens, vor avea loc discutii cu Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).
Totodata, se va decide daca cele doua fonduri de garantare care functioneaza în România, FNGCIMM si FGCR, vor vace parte din structura bancii de dezvoltare sau vor functiona separat ca pâna în prezent.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.