Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul propus pentru Ministerul Transporturilor, Lucian Bode: 'Mă voi adreasa Comisiei Europene pentru a finanţa doar din fonduri europene M6'

Inquam Photos / George Calin
stadiu lucrari magistrala de metrou M5

Ministrul propus pentru Ministerul Transporturilor, Lucian Bode a declarat în Parlament că se va adresa Comisiei Europene pentru a solicita finanţarea integrală a lucrărilor la Magistrala 6, pentru că în prezent în formula de finanţare actuală nu va reuşi să finalizeze obiectivul, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Aștept ca noua echipă să aibă nu doar ușile, ci și mințile și inimile deschise’ .

"Pe Metrorex, pe secţiunea M5, M6. Pe M5 până la Eroilor, da, Guvernul şi-a asumat finalizarea până la sfârşitul anului, aşa cum arată astăzi lucrările, dar sigur vom face o evaluare, acest lucru nu este posibil. Iar ceea ce se întâmplă pe M6, 1 Mai-Otopeni, cu cele două tronsoane 1 Mai-Băneasa, Băneasa-Otopeni, intenţionez să mă adresez Comisiei Europene, pentru că astăzi în această formulă va fi foarte greu să finalizăm acest obiectiv integral. Ştiţi foarte bine că avem finanţare japoneză de la Băneasa la Otopeni, tehnologii şi alte chestiuni de aceste gen. Mă voi adresa Comisiei Europe pentru a vedea dacă nu putem să finanţăm integral din fonduri europene acest obiectiv" a spus ministrul desemnat.

Bode a cerut în timpul audierilor, susţinerea ministrului interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc pentru a colabora în vederea legislaţiei în zona de achiziţii pentru a accelera absorbţia fondurilor europene.

Citește și: Florin Cîțu a făcut declarații- Ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor

"Avem în acest moment o mare mare problemă pe reabilitarea liniei de cale ferată Braşov-Simeria versiunea 1 şi secţiunea 3. Dar în acest moment Curtea de Apel a decis să suspende adjudecarea până la judecata finală a fondului. Eu cred noi trebuie să respectăm toate aceste decizii, dar chestiunile legate de perioada şi termenele pe care instanţa le dă, va trebui să discutăm şi vă rog să fiţi partenerul meu în a interveni pe legislaţie dacă este cazul şi este cazul pe zona de achiziţii, pentru că altfel rămânem tot cu 25% absorbţie", a spus ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.