Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Rovana Plumb a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Râmnicu Vâlcea

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și președintele Consiliului Județean Vâlcea,  Constantin Rădulescu, au semnat, astăzi, la sediul MFE, contractul de finanțare aferent proiectului Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice – etapa a II-a.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa Prioritară 7, Obiectivul specific 7.1.

Beneficiar: Consiliul Județean Vâlcea

Buget eligibil: 68.992.158,56 lei

Obiectivul proiectului este creșterea eficienței energetice a sistemului de termoficare în Râmnicu Vâlcea, prin:

reducerea pierderilor de la nivelul rețelelor;

creșterea calității serviciului public de alimentare cu energie termică;

costuri mai mici pentru populație, ca urmare a creșterii competitivității întregului sistem urban de încălzire centralizată și asigurării viabilității acestui sistem pe termen lung.

Prin această a doua etapă a proiectului vor fi reabilitate rețelele primare de transport, respectiv 6.500 m conductă termoficare primară și 40.132 m conducte rețea termică secundară.

Când vorbim despre sistemele de termoficare, ne-am obișnuit să auzim despre pierderi pe rețea. Astăzi vorbim despre un proiect care va rezolva această problemă. Vorbim despre continuarea unui proiect care va însemna mai puțini bani scoși de cetățeni din buzunare. Pe de altă parte, vorbim despre nevoia de a trăi într-un mediu sănătos. Vâlcenii vor avea parte de mai puțină poluare, ca urmare a standardelor înalte de calitate la care se ridică echipamentele achiziționate prin proiect. În spatele cifrelor pe care le comunicăm instituțional, avem, iată, astfel de rezultate palpabile, care ne arată cum îmbunătățesc fondurile nerambursabile viața fiecărui cetățean, a declarat ministrul Fondurilor Europene, doamna Rovana Plumb.

La rândul său, domnul Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, a adăugat că Este o zi importantă pentru vâlceni, pentru că acest contract semnat astăzi înseamnă mai bine și mai confortabil pentru ei. Sunt bucuros că suma de 18 milioane euro intră în județul nostru, alături de celelalte 120 milioane investiți în până acum, alături de echipa pe care o coordonez.

Informații suplimentare despre proiect:

Prima etapă a proiectului de termoficare în municipiul Râmnicu Vâlcea, în valoarea totală de 239.903.571 lei (fără TVA), a fost implementată cu finanțare din bugetul Programului Operațional Sectorial Mediu (POS M) 2007-201 și finalizată în iunie 2016. Au fost dezvoltate și achiziționate echipamente noi - o instalație desulfurare gaze de ardere pentru cazanul 7, 18 arzătoare cu NOx redus și reabilitate 2 electropompe de alimentare cazan de abur, 4 electropompe de termoficare și 2,25 km rețea termică de transport.

Despre POIM:

Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 este al doilea program ca mărime din UE, cu o alocare de aprox. 12 miliarde euro pentru sectoarele de transport, mediu și energie. În România, POIM finanţează activităţi pentru infrastructura de transport, protecţia mediului, managementul riscurilor şi adaptarea la schimbările climatice, energie şi eficienţă energetică și contribuie, astfel, la Strategia Uniunii Europene pentru o creştere inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii.

POIM beneficiază de o alocare financiară de cca. 11,6 mld. euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.