Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul rus al Apărării anunță bilanțul: 34 de avioane ucrainene doborâte, zeci de obuziere distruse, cea mai mare termocentrală din Europa a fost ocupată

cdnvideo.ru
Serghei Șoigu

În timpul „operațiunii militare speciale” desfășurate în Ucraina în luna iulie, 34 de avioane ucrainene au fost doborâte, iar 39 de rachete ale complexului operativ-tactic Tochka-U au fost interceptate, a declarat marți ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, în cadrul unei conferințe telefonice.

"Forțele armate ruse continuă să protejeze instalațiile civile din zonele eliberate de armele inamice de atac aerian. Numai luna trecută au fost doborâte 34 de avioane ucrainene, au fost interceptate 39 de rachete ale complexului Tochka-U, precum și 226 de proiectile ale sistemelor de rachete cu lansare multiplă, inclusiv de fabricație străină. Mii de civili au fost salvați prin aceasta", a declarat Șoigu, potrivit agenției ruse Interfax.

"Livrările necontrolate de arme occidentale către Ucraina amenință grav securitatea regiunii. În total, ca urmare a atacurilor trupelor rusești asupra instalațiilor militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei, au fost distruse 33 de obuziere americane M777, cinci lansatoare ale sistemului de rachete anti-navă Harpoon. De asemenea, au fost distruse șase lansatoare și peste două sute de rachete ale sistemelor de rachete cu lansare multiplă (MLRS) de foc HIMARS", a declarat ministrul rus al Apărării.

De asemenea, potrivit acestuia, în ultimele două săptămâni, Forțele Armate ale Ucrainei "au pierdut 396 de sisteme de rachete antitanc Javelin și EnLo, precum și 125 de sisteme de apărare antiaeriană portabile (MANPADS) de tip Stinger".

Șoigu a adăugat că șase așezări din Republica Populară Donețk au fost eliberate recent în timpul unei operațiuni militare speciale din Ucraina, „eliberarea RPD” decurge conform planului.

"După preluarea controlului asupra teritoriului Republicii Populare Lugansk, se planifică eliberarea Republicii Populare Donețk. Recent, au fost eliberate așezările Grigorovka, Berestovoye, Stryapovka, Pokrovskoye, Semigorye și Novoluganskoye", a declarat el. "Centrala termică din Uglegorsk, cea mai mare din Europa, cu o capacitate de proiectare de 3.600 de megawați, a trecut sub controlul nostru", a spus Șoigu.

La 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de recunoaștere a independenței Republicilor Populare Donețk și Lugansk. Pe 24 februarie, el a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina. Ca răspuns, Occidentul a impus sancțiuni pe scară largă împotriva Rusiei și a început să ajute Ucraina cu finanțe și arme.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.