Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul rus al apărării s-a întâlnit cu Assad la Damasc

damascus

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu s-a întâlnit sâmbătă cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, într-o vizită surpriză la Damasc, prima a unui înalt responsabil militar rus de la începutul conflictului în 2011, potrivit agenţiei oficiale siriene Sana. 

Rusia, principalul aliat al preşedintelui Assad împreună cu Iranul, efectuează din septembrie o campanie de lovituri aeriene împotriva grupurilor armate ostile regimului de la Damasc şi dispune de o bază aeriană la Hmeimim, în vestul ţării, aminteşte AFP. 

Assad "l-a primit pe ministrul rus al apărării Serghei Şoigu care s-a dus în Siria pentru o vizită de lucru la cererea preşedintelui Vladimir Putin", a declarat agenţia Sana. 

"Discuţiile s-au axat pe cooperarea militară dintre cele două ţări şi o acţiune comună în lupta împotriva organizaţiilor teroriste pe teritoriul sirian", a precizat agenţia. 

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a indicat că întâlnirea s-a "axat pe probleme actuale de cooperare militară şi tehnică între ministerele apărării din cele două ţări, precum şi anumite aspecte ale cooperării în lupta contra grupurilor teroriste ce operează în Siria". 

Şoigu a inspectat de asemenea, în timpul vizitei sale, baza Hmeimim, a adăugat ministerul într-un comunicat. 

Rusia afirmă că vizează cu lovituri sale aeriene "terorişti", dintre care organizaţia Statul Islamic (SI), dar rebelii sirieni şi susţinătorii lor din afara ţării au acuzat Moscova că vizează mai ales grupuri non-jihadiste pentru a sprijini armata siriană, aminteşte France Presse.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.