Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul rus al Energiei s-a infectat cu noul coronavirus

Pinterest
coronavirus

Ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak, a fost contaminat cu noul tip de coronavirus, a anunţat marţi premierul rus Mihail Mişustin, informează AFP potrivit Agerpres.

Acest anunţ intervine cu o zi înaintea celei de-a 21-a reuniuni prin videoconferinţă a comitetului ministerial pentru monitorizarea acordului în vederea reducerii producţiei ţărilor din OPEP sau non-OPEP, la care Novak urma să participe.

"Din nefericire, Aleksandr Valentinovici Novak s-a îmbolnăvit de coronavirus", a declarat Mişustin, citat de agenţia de presă Interfax, în cadrul unei reuniuni guvernamentale la Blagoveşensk, în Extremul Orient rus.

Potrivit lui Mişustin, Novak a aflat că a fost testat pozitiv la COVID-19 după ce a sosit la Blagoveşensk, unde urma să participe la această reuniune, precum şi la lansarea, marţi, a unui gigantic proiect petrochimic lângă China.

"El a sosit şi a plecat înapoi spre Moscova", a precizat Mişustin. "Să-i urăm din toată inima însănătoşire", a adăugat premierul rus, care fusese la rândul său infectat cu noul tip de coronavirus la sfârşitul lui aprilie, dar care de atunci s-a însănătoşit.

Ministrul Novak "va participa la această reuniune (a comitetului ministerial pentru monitorizarea acordului de reducere a producţiei din OPEP/non-OPEP) prin videoconferinţă", a dat asigurări o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus al Energiei pentru RIA Novosti.

Potrivit agenţiei, mai mulţi jurnalişti din echipa ce-l însoţea pe Mihail Mişustin în turneul său prin Extremul Orient, început săptămâna trecută, au fost de asemenea testaţi pozitiv la noul tip de coronavirus şi au fost nevoiţi să-şi întrerupă marţi călătoria pentru a se întoarce de urgenţă la Moscova.

Numeroşi oficiali ruşi au fost infectaţi în ultimele luni de COVID-19, printre aceştia numărându-se şi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, precum şi mai mulţi miniştri şi deputaţi.

Luni, Rusia a înregistrat oficial 927.745 de cazuri de coronavirus, dintre care 15.740 s-au soldat cu deces.

Săptămâna trecută, preşedintele Vladimir Putin a anunţat că un prim vaccin "destul de eficient" a fost elaborat în Rusia, însă acest anunţ a fost perceput cu scepticism de restul lumii, în condiţiile în care faza finală a testelor a început abia foarte recent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.