Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul rus de Externe a informat că Moscova a început să pregătească răspunsuri la îndrebările adresate de Washington privind tratatul de control al armelor

fox news
Serghei Lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a informat că Moscova a început să pregătească răspunsuri la îndrebările adresate de Washington privind tratatul de control al armelor, a relatat duminică agenţia RIA, citată de Reuters, relatează Mediafax.

"Cu doar o săptămână în urmă, câteva zile înainte de anunţul privind intenţia de a părăsi Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare, americanii, prin intermediul ambasadei de la Moscova, au trimis Ministerului rus de Externe o listă de întrebări", a informat Lavrov.

La 20 octombrie, preşedintele american Donald Trump a anunţat că Washingtonul se retrage din Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare, semnat în anul 1987 de ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov şi fostul preşedinte american Ronald Reagan.

Tratatul semnat de Statele Unite cu Rusia prevede interzicerea rachetelor cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri. Donald Trump susţine că Rusia a încălcat acest Tratat, dar Administraţia Vladimir Putin a acuzat în mai multe rânduri că sistemele balistice instalate de Statele Unite în Europa, inclusiv în România, constituie încălcări ale acordului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.