Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, face apel la țările din Golf să înceapă negocieri pentru detensionarea situației din regiune

fox news
Serghei Lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a făcut joi apel la țările din Golf să înceapă negocieri pentru detensionarea situației din regiune, pe fondul atacurilor cu drone împotriva infrastructurii petroliere din Arabia Saudită, informează agenția Interfax, citată de MEDIAFAX.

Citește și: Lovitură dură pentru Lucian Mîndruță! Acuzat de răspândirea de știri false .

În cadrul unui discurs susținut la Moscova, Lavrov a susținut că statele din Golf trebuie să identifice o serie de măsuri care să prevină repetarea unor astfel de situații pe viitor.

Totodată, el a mai spus că acuzațiile la adresa Iranului, pe care Rusia le consideră nefondate, nu fac altceva decât să înrăutățească situația din regiune.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită afectează aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită, a informat cotidianul Financial Times. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais.

Citește și: Cutremur la Poliția Caracal! Decizia care răstoarnă situația actuală

Arabia Saudită acuză Iranul că a susținut „în mod indubitabil” atacurile asupra rafinăriilor de petrol de pe teritoriul său, anunțând că au fost recuperate fragmente de drone și rachete care aduc dovezi incontestabile în acest sens. Acuzații similare la adresa Iranului au fost făcute și de către Statele Unite.

Donald Trump, preşedintele Statele Unite, a ordonat miercuri impunerea de sancţiuni suplimentare împotriva Iranului, în contextul tensiunilor legate de Acordul nuclear şi de atacurile care au vizat rafinării din Arabia Saudită.

Citește și: Mare atenție! Șoferii pot rămâne mult mai ușor fără permis – Noile modificări din Codul Rutier

Iranul a catalogat drept „inacceptabile” acuzaţiile Statelor Unite privind responsabilitatea Teheranului în lansarea acestor atacuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.