Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul sănătății dă asigurără că 'niciun drept câştigat nu va fi eliminat din noul contract de muncă'

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea ministrul sanatatii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, joi, la Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas, că niciun drept câştigat până în prezent nu va fi eliminat din noul contract colectiv de muncă, precizând că a fost finalizată legea profesiilor medicale, informează Mediafax.

“Am finalizat legea profesiilor medicale după o dezbatere îndelungată. Și negocierea Contractului Colectiv de Muncă poate fi terminată așa cum ne-am angajat cu noua echipă din minister pe care am desemnat-o. Pot să vă spun că niciun drept câștigat până în prezent nu va fi eliminat din noul contract colectiv de muncă. Cred că v-am demonstrat că aveți un ministru aproape și deschis la dialog. Voi rămâne același ministru aproape de oameni”, a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
Ministrul Sănătăţii a discutat cu reprezentanții structurilor teritoriale ale Sanitas mai multe teme de interes privind negocierea Contractului Colectiv de muncă, modul de aplicare a legii salarizării unitare și al regulamentului de sporuri în unitățile sanitare din subordinea MS și al autorităților locale, situația personalului din centrele medico-sociale și cabinetelor școlare, modalitățile de acordare a tichetelor de masă și indemnizațiilor de hrană în unitățile sanitare.
„Avem în lucru indicatori de monitorizare a performanței personalului medical. Dar vreau să ne sprijiniți și să atrageți atenția colegilor dumneavoastră privind comportamentul la locul de muncă pentru că încă primesc semnale de la pacienți pe acest subiect”, a mai adăugat ministrul Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.