Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății: 'De la televizor, părem o țară de oameni bolnavi, care consumă foarte multe medicamente'

MSF
Sorina Pintea

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, vineri, că se gândește să reglementeze, în viitor, publicitatea la medicamente: „Dacă ne uităm la televizor, părem o țară de oameni foarte bolnavi, care consumă foarte multe medicamente”, a spus ministrul Sănătății, potrivit Mediafax.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, vineri, întrebată dacă ministerul va interveni în privința reclamelor la medicamente, că se gâdește să reglementeze și zona publicității pentru acestea, ministerul gândind măsuri pe care să le adopte în sensul promovării unui stil de viață sănătos.

Citește și: Guvernul modifică legea offshore! Ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră

„Dacă ne uităm la televizor, părem o țară de oameni foarte bolnavi, care consumă foarte multe medicamente. Ne gândim la o serie de măsuri pe care să le luăm legate de un stil de viață sănătos, un capitol în prevenție, în Legea Prevenției, sunt foarte multe discuții pe această temă, dar ca să vă răspund pe scurt, da, ne gândim și la aceste aspecte, negociem, suntem în discuții cu producătorii, cu distribuitorii, pe mai multe paliere legate de politica medicamentului pe care trebuie să o reformăm din temelie”, a spus ministrul.

Citește și: Atenție! Mădălin Voicu caracaterizează în termeni duri USR

Întrebată dacă în urma acestor discuții este vizată interzicerea totală a reclamelor la medicamente, ori o altă măsură, poate nu chiar atât de drastică, ministrul a precizat că nu se poate pronunța încă.

„Nu pot să vă spun în acest moment care va fi decizia finală, o vom afla împreună de pe Transparență Decizională”, a conchis ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.