Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății e acuzat că primește sponsorizări de la firme de medicamente

vlad voiculescu

Ies la iveală amănunte incredibile despre noul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Se pare că acesta ar avea legături ascunse cu unele firme extrem de importante.

Totul i se trage acestuia de la faptul că este şef al MedAlert. Zilele trecute la spitalul din Craiova izbucnea marele scandal al pacientilor decedati in urma unor operatii, iar ministerul a trimis Corpul de Control. Reprezentantul pacientilor in Consiliul de Etica al acelui spital este nimeni altul decat Adrian Stefan Voinea, reprezentantul MedAlert. Acum, Voinea este consilier personal al ministrului, desi nu are nicio pregatire in domeniu, fiind directorul Gazetei de Sud.

CIteşte şi: Teroristul de la Munchen pregătea un MĂCEL: Avea la el muniție pentru uciderea a 300 de oameni

Directorul Spitalului Bagdasar Arseni, Bogdan Paltineanu, a fost arestat pentru ca a luat mita pe cand era directorul Institutului Ana Aslan. Cine era reprezentantul pacientilor in Consiliul de Etica al Institutului exact in perioada cand a fost comisa presupusa fapta? Laurentiu Colintineanu, reprezentatul MedAlert, actual purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii. Asta in conditiile in care MedAlert a fost creata cu scopul declarat al combaterii coruptiei in sanatate, iar unul dintre rolurile Consilului de Etica este prevenirea faptelor de coruptie in spitale. De remarcat si faptul ca Vlad Voiculescu si-a adus in minister cel putin doi dintre fostii colegi de ONG. Mai complicata este relatia lui Voiculescu cu industria medicamentelor, intr-un moment in care la orizont se afla o decizie cruciala legata de pretul medicamentelor. In functie de ceea ce va decide ministrul, din 1 noiembrie vor disparea sau nu din famaciile din Romania sute de medicamente, adica un autentic seism, conform ziare.com.

Citește și: Doi iubiți din Dâmbovița au pus două tinere de 16 ani să facă videochat: Detalii incredibile din caz

Vlad Voiculescu a fondat nu numai MedAlert, pe al carei site este specificat ca nu primeste niciun fel de sponsorizari din sectorul farmaceutic, ci si Asociatia Magicamp, al carei presedinte a ramas si dupa preluarea functiei de ministru. Abia pe 14 iulie a fost depusa cererea de modificare a actului constitutiv. Cine a sponsorizat asociatia fondata si condusa de actualul ministru care trebuie sa ia decizii cruciale pentru interesele industriei farma? Anul trecut Pfizer a sponsorizat Magicamp cu 50 de mii de lei, iar Novartis cu aproximativ 108 mii de lei. Pentru sponsorizarile de anul acesta ale taberei nu exista date publice, dar din informatiile mele ele vin din partea Novartis, Pfizer si Himalaya. Trei firme de medicamente sponsorizeaza o asociatiei a ministrului Sanatatii? Novartis sponsorizeaza Magicamp inca de la infiintare, deci o relatie solida, bazata probabil pe colegialitatea din cadrul Institutului Aspen dintre Vlad Voiculescu si Nicolae Voiculescu, nimeni altul decat fostul director general, vreme de 7 ani, al Novartis, un personaj foarte influent in sistemul sanitar, mereu in anturajul puterii, fie ca vorbim de Bazac, Banicioiu sau insusi Ponta, mai spune sursa citată.

Citește și: Scene INCREDIBILE petrecute la bordul unui avion: Ce i-au făcut niște microbiști unei stewardese / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.