Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Ministrul Sănătății, Florian Bodog, convocat de URGENȚĂ de Mihai Tudose la Guvern

Ultima Ora breaking news

Întâlnire de urgență la Palatul Victoria în scandalul imunoglobulinei. Premierul Mihai Tudose l-a convocat marți pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, într-o ședință la Guvern pentru discuţii cu privire la lipsa imunoglobulinei de pe piaţa medicamentelor din România. Miercuri, la ora 10:00, ministrul Sănătății a fost convocat la o nouă întâlnire.

La întâlnirea de la Palatul Victoria, au fost convocaţi şi şefii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Intervenția premierului Mihai Tudose are loc la câteva zile după ce o femeie a murit la spitalul Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobuline.

Ministrul Sănătăţii a postat, luni, pe Facebook, un mesaj în care anunţă că, în noaptea de duminică spre luni, la ora 04.00, după ce a trecut de verificările de calitate necesare, comanda de 2.200 de flacoane de Pentaglobin a plecat spre toate unităţile spitaliceşti din ţară.

Bogod afirmă că, în următoarele două săptămâni, vor mai ajunge încă 900 de flacoane de Intratec (100 ml), 6.000 flacoane Pentaglobin (50ml) şi 4.000 de flacoane Pentaglobin (100 ml), cantităţi ce vor acoperi nevoile pacienţilor din România. Până atunci, ministrul Sănătăţii cere spitalelor care se confruntă cu cazuri urgente pot apela la unităţile medicale din ţară, unde s-au identificat 1.700 de fiole de imunoglobulină.

Acesta a susţinut că deţine dovezi că s-a făcut tot posibilil pentru rezolvarea problemei lipsei de imunoglobulină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.