Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății, veste IMENSĂ pentru medici în scandalul momentului: Sporurile pot dubla salariul net

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorina Pintea

Noul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, că salariile medicilor vor crește începând cu 1 martie. Creșterile vor fi cuprinse între 70-170%.

„Începând e la 1 martie, salariile medicilor și asistenților medicali, salarii brute, vor crește față de luna ianuarie 2018 cu salarii cuprinse între 70-170%.  Atenție, vorbim despre salariul net. Medicul primar, în ianuarie 2018 - 4108 lei, iar în martie - 9106 lei. Aceste salarii nete nu au cuprinse sporuri acordate pentru orele de gardă, sporurile pentru condiții. Acestea pot dubla salariul net. Asistentul medical din unitățile sanitare clinice pornește de la 1862 în dec 2017 și ajunge la 3040 în martie 2018. De asemenea, în acest net nu sunt incluse sporurile de tură, sporurile pentru sărbătorile legale și sporurile de condiții, care pot aproape dubla. O infirmieră ajunge de la 1205 lei la 2586 lei. De asemenea, fără sporuri. Am vorbit despre salariile nete.”, a spus Sorin Pintea.

În ceea ce-i privește pe medicii rezidenți, noul ministru al Sănătății a dat asigurări că vor beneficia de creșteri salariale semnificative, iar până la intrarea în vigoare a acestor creșteri, de la 1 martie, vor beneficia de burse de rezidențiat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.