Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății a semnat contracte de încă două miliarde de lei pentru infrastructura spitalicească din România

Ministrul Sănătății a semnat joi contracte de încă două miliarde de lei pentru infrastructura spitalicească din România.

În mai puțin de o lună, ministrul Rafila semnează contractele care parafează investiții de 5 miliarde de lei în sistemul medical românesc, mai exact în construirea și modernizarea a 15 unități medicale din totalul de 27 de obiective de investiții finanțate prin fonduri PNRR.

Contracte semnate de peste 1 miliard de euro în patru săptămâni. Astăzi, 20 aprilie 2023, Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a semnat încă opt contracte de finanțare în valoare de 2 miliarde de lei (aproape 400 de milioane de euro) pentru construcția de noi spitale. Noile contracte completează lista celor șapte semnate în decursul ultimelor trei săptămâni, în valoare de 3,1 miliarde de lei (aproape 628 milioane de euro).

Evenimentul de semnare a contractelor a avut loc la Spitalul Militar Universitar Central din București

Evenimentul de semnare a contractelor a avut loc la Spitalul Militar Universitar Central din București, unde au participat Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, Managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” – Dr. Beatrice Mahler, Directorul General al ASSMB, Cristian Plută, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu și Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac.

“E o bornă importantă în drumul investițiilor accelerate început în 2022, am ales să organizăm acest moment la Spitalul militar Carol Davila pentru că are o semnificație aparte, beneficiare ale acestui program de investiții fiind și patru spitale militare din țară și care se alătură componentelor medicale civile. Toate cele opt proiecte semnate azi completează garnitura celorlalte șapte unități semnate deja, urmează să le semnăm și pe restul în perioada următoare”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Secretarul de stat asist. univ. dr. Alexandru Rogobete a anunțat cele patru contracte pentru construirea de centre politraumă în cadrul spitalelor militare, semnate de către Ministrul Rafila și ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr. Este vorba despre spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu (investiție de 92 milioane de lei), spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” din Pitești (105 milioane de lei), spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Ştefan Odobleja” din Craiova (49 milioane lei) și spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” din Brașov (128 milioane de lei).

”Investițiile în infrastructura spitalicească, construcția de spitale noi, dotarea corespunzătoare și creșterea capacității resursei umane reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătății. Proiectele aprobate în cadrul PNRR vor duce la uniformizarea accesului cetățenilor la servicii medicale de calitate, fiind pus un acces deosebit pe siguranța pacientului și a actului medical”, a ținut să puncteze și Alexandru Rogobete, coordonatorul echipei dedicate PNRR din cadrul Ministerului Sănătății.

Tot în cadrul evenimentului au fost semnate contractele de finanțare pentru construirea Centrului de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. dr. Alexandru Obregia din București, a Centrului de Tuberculoză Zerlendi din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” București. Un alt oraș care beneficiază de fonduri PNRR pentru sistemul medical este și Constanța pentru care s-a semnat astăzi construcția Policlinicii municipale din Constanța cu specializările cardiologie și oncologie, respectiv construirea unui corp nou de clădire, destinat sănătății mamei și copilului, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța.

Amintim că în mai puțin de o lună, ministrul Rafila a mai semnat încă șapte contracte de finanțare pentru construcția de spitale noi, în valoare totală de 3,1 miliarde de lei (aproape 628 de milioane de euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.