Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se extrage din discuția privind testarea antidrog din școli: NU sunt specialist!

Facebook
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pledează pentru creșterea capacității de testare pentru droguri, atât la nivelul Ministerului Sănătății, cât și al MAI. El afirmă că programul „Educație pentru sănătate” va putea genera „comportamente de bună calitate, care să evite consumul de droguri, alcool”.

„Este o propunere (testarea în școli - n.r.). Eu nu sunt specialist în partea asta, de control a consumului de droguri. Prefer să las pe cei care se ocupă de acest lucru. Trebuie să vedem și exemple din alte țări din UE, încât măsurile să-și atingă scopul propus. Cred că ceea ce trebuie să facem, din punctul meu de vedere, al Ministerului Sănătății, e să creștem capacitatea de testare pentru droguri. Ea există în centre și institute de medicină legală și sunt la dispoziția colegilor de la MAI. Capacitatea de testare trebuie crescută la nivelul Ministerului Sănătății, cât și la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”, spune Alexandru Rafila.

El susține, însă, programul „Educația pentru sănătate”, „care poate să genereze comportamente de bună calitate, care să evite consumul de droguri, alcool și tutun”.

Luni, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, spunea că se gândește la varianta testării antidrog a elevilor, dacă au comportamente specifice consumului de droguri. Testarea s-ar face, însă, doar cu acordul părinţilor.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.