Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătăţii, anunţ important pentru pacienţi

vlad voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat miercuri că, până la sfârșitul mandatului său, va deveni funcțională o aplicație prin SMS pentru feedback-ul pacienților care au fost în spital. "Avem deja o aplicație care e în formulă beta în acest moment. (...) Ce vă pot promite este că, până la finalul mandatului meu, vom avea o aplicație de feedback pentru pacienți. Acest mecanism este feedback prin SMS, așa încât orice pacient după ce a fost în spital va fi întrebat cum s-a simțit în acel spital. Va primi o serie de întrebări relevante la care va putea răspunde și autoritățile statului vor trebuie să acționeze în consecință. Este esențial să punem din nou pacientul în centrul sistemului și, dacă pacientul spune că ceva nu este în regulă și pacientul nu e singur în acest demers și sunt mai mulți care spun asta, atunci lucrurile cu siguranță trebuie verificate și dacă lucrurile nu stau așa cum trebuie să stea trebuie să existe consecințe", a afirmat Voiculescu, miercuri, la Europa FM.

El a precizat că în prezent funcționează un proiect pilot în cinci spitale din țară pe bază de SMS-uri. "Avem deja un proiect pilot implementat în cinci spitale din țară în care adunăm feedback-uri de la pacienți pe baza unui SMS. (...) Ne-am înțeles să nu facem publice numele spitalelor și datele feedback-ului deocamdată. Ce vă pot spune este că avem acest proiect pilot", a adăugat Voiculescu. Ministrul Sănătății consideră că formularul care e distribuit în spitale și completat de pacienți reprezintă un mecanism care nu funcționează.

"Există deja un formular distribuit în spitale. Formularul este completat de unii pacienți și este transmis secretariatului spitalului. Am îndoieli masive că această metodologie de a aduna feedback-ul pacienților este una realistă. În acest moment avem practic aproape numai pacienți mulțumiți. Nu există niciun fel de plăți informale în spitale, în general totul este bine, totul este roz. Asta ne spune că mecanismul de feedback actual nu funcționează", a susținut Voiculescu. El a subliniat că aspectele esențiale în evaluarea oricărui manager de spital sunt satisfacția pacientului și siguranța acestuia atunci când vine în unitatea sanitară, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.