Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății anunţă DEZASTRUL - Sistemul sanitar din România se află “într-o perioadă critică”

Inquam Photos / Octav Ganea
victor costache

Sistemul sanitar din România se află “într-o perioadă critică”, a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Victor Costache, care speră ca această “cumpănă” să fie depăşită, potrivit 360MEDICAL.ro.

“În momentul de faţă suntem într-o perioadă critică pentru sistemul sanitar. Am văzut cu toţii raportul Comisiei Europene pentru România publicat acum două săptămâni. Cred că nu am fi ajuns aici dacă medicul ar fi avut un cuvânt mai important în discuţiile strategice care s-au luat în cursul anilor în sistemul sanitar”, a afirmat Victor Costache, la festivitatea de celebrare a 140 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Medicină şi Farmacie “Gr T Popa din Iaşi”, citat de Agerpres.

“În România am reuşit să facem excelenţă în educaţie, iar universităţile de medicină sunt un bun exemplu, dar am rămas în urmă în sistemul sanitar. Cred că îmbinarea dintre excelenţa academică şi excelenţa profesională ne va ajuta să depăşim acest moment de cumpănă”, a completat ministrul.

Victor Costache, originar din Iași, este unul dintre absolvenţii acestei instituţii de învăţământ superior şi a ţinut să le mulţumească foştilor profesori care i-au marcat traseul profesional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.