Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății anunță testarea pentru tot personal medical din Suceava! Ce decizie a luat Guvernul cu privire la spitalele din țară, în contextul pandemiei

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat vineri, într-o conferință de presă, că mâine va începe testarea personalului medical de la Spitalul Județean Suceava.

„Mâine va începe testarea pentru tot personalul medical (c.n. Spitalul Suceava). Cine va fi apt de muncă va începe să lucreze. Va fi pus în funcțiune și un al treilea aparat de diagnostic real-time PCR, astfel încât să ajungă la realizarea a unui număr de 120 de teste pe zi. Vrem să eliminăm astfel de lista de teste în așteptare, nelucrate. În acest moment sunt 150 de teste”, a spus Nelu Tătaru.

Întrebat câte cadre medicale sunt active la Suceava, Nelu Tătaru a răspuns:  „Doar 15% din cadrele medicale din SJ Suceva sunt active. Vor fi testați toți în perioada următoare”.

De asemenea, ministrul Sănătății a anunțat că Guvernul a decis în perioada perioada pandemiei de coronavirus toate spitalele să fie sub subordonarea Ministerului Sănătății.

„Guvernul României a decis ca în perioada pandemiei toate unitățile sanitare care se aflau sub autoritatea autorităților publice locale să fie transferate în coordonarea Ministerului Sănătății. Va fi transferată inclusiv responsabilitatea de numire sau revocare a persoanelor care ocupă funcții de conducere”, a declarat Nelu Tătaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.