Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătăţii avansează ideea unor centre de îngrijire dedicate pentru nou-născuţii cu probleme care necesită internări pe termen lung

gov.ro
rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că este nevoie de înfiinţarea de ”centre dedicate” în care să fie trataţi la nivel avansat nou-născuţii cu probleme şi care necesită internare pe termen lung. Ministrul precizează că a primit o propunere în acest sens de la organizaţia Salvaţi Copiii, potrivit news.ro

Alexandru Rafila a vorbit, marţi, în cadrul unui eveniment al Salvaţi Copiii România, despre o solicitare venită din partea acestei organizaţii care se referă la găsirea de soluţii pentru nou-născuţii cu probleme de sănătate care necesită internare pe termen lung.
”Am văzut, printre propunerile de la Salvaţi Copiii, una care este foarte raţională şi de care o să ţinem cont, cu siguranţă, în afară de celelalte la care deja lucrăm la implementare, este cea legată de pacienţii pediatrici care trebuie îngrijiţi perioade îndelungate şi care ocupă, să spunem, locuri în secţiile de Neonatologie avansată. Trebuie să găsim nişte centre de îngrijire dedicate, încât accesul pentru pacienţii acuţi să fie îmbunătăţit nu numai prin extinderea centrelor, ci şi prin disponibilitatea paturilor de îngrijire”, a declarat Alexandru Rafila.
La evenimentul organizat de Salvaţi Copiii, ministrul a spus că a avut şi are ”multe lucruri de învăţat” de la astfel de organizaţii neguvernamentale care activează ”în domenii sensibile”.
”Acest domeniu legat de sănătatea copilului şi a femeii cred că este unul dintre cele mai importante pentru toată lumea. Până la urmă, ne dorim generaţii de copii care să se nască în condiţii de siguranţă, să poată să fie educaţi aşa cum trebuie, să evolueze şi să fie cei care să ducă România într-o zonă de dezvoltare şi de civilizaţie la care aspirăm de mulţi ani şi progresele înregistrate în ultima perioadă ne da speranţe că aşa va fi”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.