Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății, despre incidentul de la Spitalul Cărbunești: 'O să fie o anchetă! Am primit multe informații'

udmr.ro
cseke attila

Planul roșu a fost activat vineri dimineața în județul Gorj, unde stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, spital Covid, s-a stricat. Ministrul Sănătății, Cseke Attila, susține că urmează să fie realizată o anchetă, care o să determine cum a avut loc incidentul.

"Eu nu doresc să specific un vinovat. Sunt posibile mai multe variante de cauzalitate a acestui eveniment nefericit. În mod categoric, având în vedere că, din păcate, avem şi două decese va fi şi o anchetă de altă natură, instituţiile statului abilitate vor face această anchetă. În ceea ce priveşte partea de stocator de oxigen, de asemenea, specialiştii trebuie să ne spună în urma unei anchete ce s-a întâmplat exact acolo şi inclusiv legat de pacienţi. Pot să spun că Planul de intervenţie, de Cod roşu, s-a activat în termeni şi conform procedurilor legale şi toţi pacienţii de la Terapie Intensivă, respectiv de pe alte secţii care aveau nevoie de oxigen şi erau într-o stare mai gravă au fost transferaţi la alte spitale, la Târgu Jiu, la Rovinari şi la Craiova. Trebuie să aşteptăm această anchetă, să vedem ancheta ce stabileşte şi după care putem trage concluzii”, a transmis ministrul.

El a menţionat că nu are capacitatea legală de a găsi un vinovat.

"Ministrul interimar al Sănătăţii nu are capacitatea legală de a găsi vinovat. Nu eu trebuie să stabilesc cine a fost vinovat de această situaţie. Sigur aici poate fi vorba despre o problemă tehnică, poate fi vorba despre o chestiune subiectivă, care înseamnă implicarea vinovăţiei unor persoane. Acest lucru va fi stabilit de către anchetă. Orice fel de afirmaţie a decidenţilor în această clipă este prematură şi nu ar fi nici corect având în vedere că totuşi va fi o anchetă a autorităţilor”, a explicat Cseke Attila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.