Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății despre medicii rezidenți din Craiova care își plătesc masa: 'Zece lei de două ori pe lună nu cred că ar fi foarte mult'

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea ministrul sanatatii

Medicii rezidenţi nu au masa asigurată, anunţă ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând că salariul acestora este încadrat între 2.500 şi 6.000 de lei, iar achitarea contravalorii de 10 lei de două ori pe lună nu reprezintă un efort financiar mare, potrivit mediafax.

Citește și: S-a aflat! Cu ce se ocupa tânărul care s-a aruncat în gol de la etajul 15 al hotelului Intercontinental

“Medicii rezidenţi nu beneficiază de norma de hrană, de aceea mâncare în gardă. Firma de catering - care asigura gratuit pentru că aşa dorea - la un moment dat a spus: Sunt mai mulţi medici rezidenţi nu mai dorim să le asigurăm norma. Şi atunci spitalul a spus: Dacă doriţi să luaţi masa, o puteţi face contra sumei de zece lei. A fost doar o chestiune de Craiova. Un medic rezident are începând de la 2.500 de lei în primul an, până la 6.000 în ultimul an. Deci, zece lei de două ori pe lună nu cred că ar fi foarte mult”, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la RealitateaTV.

Precizările vin după ce conducerea Spitalului de Urgență Craiova a postat un anunț în sediul instituției care a fost ulterior publicat pe Facebook, potrivit căruia medicii rezidenți trebuie să își plătească meniul începând cu data de 1 ianuarie. Masa va fi asigurată în mod gratuit doar pentru medicii specialiști și primari.

“Vă rugăm să informați medicii rezidenți care efectuează gărzi în secția dumneavoastră că spitalul va asigura masa doar pentru medicii specialiști sau primari. Medicii rezidenți care doresc să mănânce la bucătărie a spitalului o pot face contracost”, a fost anunțul făcut de conducerea Spitalului Clinic de Urgență Craiova și postat pe Facebook.

Managerul Spitalului Clinic de Urgență Craiova, Eugen Georgescu, a declarat, miercuri, că în unitatea sanitară sunt aproximativ 100 de medici rezidenți.

Georgescu a precizat că măsura ca rezidenții să plătească mâncarea de la cantina spitalului a fost luată de la 1 ianuarie. Surse din cadrul spitalului au declarat, pentru MEDIAFAX, că firma care asigură hrana în Spitalul Clinic de Urgență Craiova, serviciul fiind externalizat, nu a mai vrut să asigure gratuit mâncarea rezidenților invocând costurile prea mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.