Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății din Germania avertizează: amenințarea unui al doilea val de coronavirus este REAL

Forbes
COVID coronavirus

”Ameninţarea” unui al doilea val de infectări cu covid-19 este ”reală”, a avertizat luni ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn, care îşi îndeamnă compatrioţii aflaţi în concediu în Baleare să respecte gesturile-barieră, relatează AFP.

Citește și: Raed Arafat, mesaj pentru protestatarii din Piața Victoriei: Îi așteptăm la spital! Sigur se vor infecta de acolo

Jens Spahn şi-a manifestat îngrijorarea mai ales faţă de situaţia de pe Insula spaniolă Majorca, principalul arhipelag din Baleare, un loc de vilegiatură preferat de germani, care-l numesc ”al 17-lea land” al Germaniei, care are 17 landuri, informează Mediafax.

Germanii reprezintă 27% dintre personele aflate în vacanţă în Baleare, un arhipelag în care turismul reprezintă 35% din PIB.

”Imagini pe care le-am văzut în acest weekend pe insula preferată a germanilor, Majorca, mă îngrijorează”, a declarat Jens Spahn într-o conferinţă de presă organizată împreună cu Institutul german Robert Koch de supraveghere epidemiologică.

”Trebuie să fim foarte atenţi ca Balearele să nu devină un al doilea Ischgl”, o staţiune de schi din Austria, care a fost în această irană un important focar de contaminare cu covid-19, a avertizat ministrul.

Mai multe înregitrări video surprind turişti germani sau britanici care petrec în mod zgomotos pe străzile Majorcăi, fără să poarte mască şi fără să respcte vreo distanţă de precauţie.

”Ameninţarea unui al doilea val este reală”, apreciază Jens Spahn, care se teme de o nouă creştere a cazurilor în Germania, la întoarcerea turiştilor germani din vacanţe din Europa.

Germania înregistra luni 198.963 de contaminări cu noul coronavirus - cu 159 mai multe în 24 de ore - şi 9.064 de decese din cauza covid-19 - cu unul în plus în 24 de ore -, potrivit Institutului Robert Koch.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.