Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății: Discontinuitatea în aprovizionarea cu medicamente e complexă

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă, luni, că discontinuitatea în aprovizionarea cu diferite medicamente este complexă şi trebuie o abordare integrată. ”E important să avem pe piaţă medicamentele la cel mai mic preţ care face posibilă prezenţa medicamentului pe piaţă, nu cel mai mic preţ care duce la dispariţie”, a afirmat Rafila, potrivit news.ro.

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni, despre discontinuitatea în aprovizionarea cu unele medicamente şi a afirmat: ”Discontinuitatea în aprovizionarea cu medicamente e complexă, legată de cum se face preţul acestor medicamente, de interesul unui distribuitor să aducă pe piaţă un medicament cu preţ foarte mic şi o să vă prezentăm o abordare integrată”.

Ministrul a anunţat că a fost înfiinţat un grup de lucru.

”O rezolvare punctuală a unei probleme nu înseamnă că o rezolvă în ansamblu. E important să avem pe piaţă medicamentele la cel mai mic preţ care face posibilă prezenţa medicamentului pe piaţă, nu cel mai mic preţ care duce la dispariţia medicamentului pe piaţă”, a mai afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, ”interesul este legat de prezenţa medicamentelor să fie la dispoziţia pacienţilor”.

”Din păcate, au fost abordări sectoriale, politica medicamentului e mai mult decât o abordare sectorială trebuie să ţină cont de multe elemente, cum se formează preţul, cum se calculează. Buget nelimitat la medicamente nu cred că există în nicio ţară din lume. Discutăm de cancer, oncologie, boli rare - trebuie să furnizăm medicamente pentru aceste categorii de pacienţi, dar nici ceilalţi pacienţi nu pot fi privaţi de medicamentele de rutină”, a adăugat ministrul.

Medicii şi unitţile spitaliceşti reclamă frcvent lipsa de pe piaţă a mai multor medicamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.