Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății face ANUNȚUL: de când se REDESCHID spitalele din România pentru bolnavii non-COVID-19

Facebook
nelu tataru

Anunț important făcut de ministrul Sănătății, după ce, vreme de două luni, spitalele din România au fost închise pentru bolnavii care nu sufereau de coronavirus. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus, joi, că fiecare direcție de sănătate publică este în curs de reașezare a circuitelor spitalelor, astfel încât acestea să își reia activitatea non-COVID. Pacienții infectați cu noul coronavirus ar urma să ajungă la secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie.

Nelu Tătaru a fost, joi, la Spitalul din Mioveni și a fost întrebat de presă, la finalul vizitei, când își vor relua activitatea normală spitalele din România, conform Mediafax.

Citește și:  ALERTĂ METEO Cod galben de VIJELII în mai multe județe din țară

 

„La nivel național, fiecare direcție de sănătate publică desfășoară, în această perioadă, evaluări la spitalele suport COVID, pentru a vedea numărul de cazuri rămase, posibiltatea ca aceste cazuri să treacă pe secțiile de Terapie Intensivă din Boli Infecțioase sau Pneumologie, iar dacă există cumva pavilioane separate, ca să poată avea circuite separate și tot ce înseamnă patologie COVID să meargă în acele pavilioane, DSP-urile vor reașeza circuitele, structurile și atunci își vor putea lua și activitatea non-COVID”, a explicat sursa citată.

Mai multe unități medicale din țară au fost transformate în spitale COVID-19, unde au fost tratați pacienții care s-au infectat cu această boală. Activitatea acestora a fost blocată în ultimele două luni, fiind amânate toate intervențiile chirurgicale și consultațiile care nu au fost considerate urgente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.