Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății îi pune la punct pe cârcotași: Într-o catastrofă niciodată nu sunt paturi destule!

Ministrul Sănătății îi pune la punct pe cârcotași: Într-o catastrofă niciodată nu sunt paturi destule!

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că 58 de victime au rezultat în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia, dintre care au fost două decese, soţ şi soţie.

Comparativ cu tragedia de la Colectiv, Rafila a afirmat că s-au îmbunătăţit procedurile, însă numărul paturilor din spitale nu e niciodată suficient, în cazul unei catastrofe.

”În total au fost 58 de victime, din păcate au fost şi două decese, au fost chiar membri ai aceleiaşi familii, soţ şi soţie. Pentru restul pacienţilor a existat procedura de transfer, unele dintre ele sunt în derulare. 12 cazuri au fost critice. Au rămas în stare bună, cazurile care pot fi tratate fără probleme”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi 24, duminică seară, informează News.ro.

Trei victime, în stare gravă

Ministrul Sănătăţii a spus că sunt trei victime cu arsuri de peste 80 la sută din suprafaţa corpului.

”Au fost trei situaţii cu arsură de peste 80 la sută din suprafaţa corpului, ceea ce face dificil transportul, pentru siguranţă. Inclusiv şansele pentru aceste persoane sunt destul de reduse pentru că, fără să fiu specialist în chirurgie plastică, ştiu că pierderile de proteine, afectarea multiorgan este foarte mare şi susţinerea lor în viaţă este o problemă serioasă”, a declarat Rafila.

Întrebat câte paturi de Mari Arşi sunt în plus, în prezent, faţă de momentul tragediei de la Colectiv, Rafila a precizat că niciodată numărul paturilor nu este suficient, atunci când are loc o catastrofă.

”Într-o catastrofă niciodată nu sunt paturi destule. Sigur, acum nu a fost o catastrofă de dimensiunile celei de la Colectiv ca şi număr de victime sau ca victime cu afectare serioasă. Noi ne propunem să ajungem la circa 50 de paturi pentru Marii Arşi în următorii doi ani şi nu numai că ne propunem, şi facem lucrul acesta”, a precizat Rafila.

30 de paturi de Arşi şi Mari Arşi are România în momentul de față

”La Timişoara se construieşte deja Centrul de Arşi, urmează construcţia celui din curte de la Alexandrescu. (...) Avem în acest moment 30 de paturi, dar ce avem mai bine pus la punct decât la Colectiv sunt procedurile care se aplică. Aţi văzut că ne mişcăm foarte rapid, că oamenii ştiu ce au de făcut”, a mai subliniat Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.