Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății, indecis în privința începutului anului școlar! NU este sigur dacă debutează în septembrie: 'Nu facem supoziții'

Inquam Photos / Octav Ganea
nelu tataru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că, după jumătatea lunii august, autoritățile vor anunța cum se vor deschide școlile, relatează Mediafax.

Citește și: Alertă la Vatican! Papa Benedict al XVI-lea se simte foarte rău: 'Vocea lui abia se aude'

Ministrul Sănătății a fost întrebat cum vede deschiderea anului școlar dacă evoluția noului coronavirus se va menține.

„Nu facerm supoziții într-un context în care suntem la o lună și jumătate față de începutul școlii. În a doua jumătate a lunii august vă vom spune exact cum se va deschide școala”, a declarat Nelu Tătaru.

Părerea lui Klaus Iohannis

În urmă cu câteva zile, președintele Klaus Iohannis a spus că este de părere că ar fi complicat ca în România să existe doar școală online și totul se îndreaptă spre un scenariu mixt.

„Ar fi foarte complicat să avem numai școală online. Atunci, sigur ne îndreptăm spre un scenariu mixt. Și în funcție de condițiile locale, vom aveam mai mult școală normală, cu elevii la școală, sau mai multă școală online, sau sistem mixt”, a mai spus Iohannis.

Ce spune premierul Ludovic Orban

”Școala va începe! Va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția pandemiei. Există un grup de lucru coordonat de vicepremierul Raluca Turcan, care face analiza sistemului, o analiză amplă a locațiilor, se analizează și un sistem mixt. Pregătim începerea școlii pe baza mai multor scenarii. Vom da informațiile public în momentul în care vom avea o informație corectă de transmis pentru elevi. Am alocat din fondul de rezervă banii pentru achiziționarea a 250.000 de tablete, licitația este în curs. Mie când mi s-a prezentat cifra a fost un necesar stabilit pe o procedură clară”, a spus Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.