Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății: Mai devreme sau mai târziu vom trece în scenariul trei. Este o certitudine. Suntem pregătiţi

Digi 24
Victor Costache

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, cataloghează sistemul sanitar românesc drept unul "slăbit, care a fost legiferat şi întreţinut nesănătos ani de-a rândul”, şi susţine că bugetul pe care l-a găsit la minister când a preluat portofoliul era unul "vlăguit”. Costache spune că România va trece în următorul scenariu cu privire la COVID-19 şi că autorităţile sunt pregătite.

Vezi și: Adrian Streinu-Cercel vine cu cele mai NEGRE SCENARII: 'Coronavirusul din România are forma cea mai complicată, mai afectați sunt bărbații'

"Este un sistem sanitar slăbit, este un sistem sanitar care a fost legiferat şi întreţinut nesănătos ani de-a rândul, un sistem sanitar care are foarte mult până va ajunge la nivelul Franţei, Germaniei sau Italiei care aţi văzut cât de repede un sistem sanitar ultraperformant cum a fost dat peste cap de această epidemie de COVID-19”, a afirmat Victor Costache, miercuri seară, într-un interviu la Antena 3, referindu-se la sistemul de sănătate românesc.

Acesta a catalogat drept "un buget vlăguit” cel pe care l-a găsit la Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţi a spus că "important este să nu repetăm din greşelile trecutului”, adăugând că "nu este momentul să aruncăm cu piatra, să acuzăm pe nimeni în momentul de faţă”.

"Trebuie toţi, ca popor, ca societate, să conştientizăm că nu mai putem în momentul de faţă să trăim ca până acum. Trebuie să călătorim mult mai puţin, să evităm aglomeraţiile până reuşim să descifrăm secretele acestui virus”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Ela susţine că numărul cazurilor de îmbolnăvire va creşte, iar România va trece la următoarea fază.

"Mai devreme sau mai târziu vom trece în scenariul trei. Este o certitudine. Suntem pregătiţi, avem resursa umană necesară, avem paturile de terapie intensivă, încă avem consumabile, ne luptăm cu orice înseamnă fenomen speculativ, de aceea am blocat exportul paralel”, a spus Costache.

El a precizat că sunt ţări care caută să se aprovizioneze cu materiale sanitare din stocurile din România, acesta fiind motivul pentru care autorităţile au interzis exportul de materiale sanitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.