Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății NEAGĂ că incendiul de la Balș ar fi izbucnit de la o aerotermă: Nu am informații

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că nu are informații că în clădirea de la Matei Balș ar fi existat alte surse de încălzire decât cele firești: „Spitalul nu a dus lipsă de finanțare și a avut un management stabil”.

Întrebat, la Digi24, dacă o sursă de încălzire ar fi cauzat incendiul de vineri dimineață, ministrul Sănătății a spus: „Nu am informații că în clădire ar fi existat alte surse de încălzire decât cele firești, dar avem nevoie de anchetă”, conform Mediafax.

 

Întrebat, de asemenea, dacă a discutat cu medicii despre acest aspect, Voiculescu a repetat că nu are informații potrivit cărora în clădire ar fi fost nevoie sau ar fi fost suplimentată sursa de încălzire, dar știe că spitalul a avut de suferit din lipsa de capacitate a Termoenergetica de a livra căldură.

În plus, Voiculescu a declarat că Spitalul „Matei Balș” nu a dus lipsă de finanțare și a avut un management stabil: „Situația e foarte diferită față de Piatră Neamț. Vorbim de o finanțare relativ robustă. Trebuie să vedem cauzele. Au fost făcute investiții aproape constant”.

Chestionat despre cele patru incendii în spitale din ultimele luni și ce este de făcut, ministrul Sănătății a răspuns că nu e bine să generalizăm, deoarece cauzele incendiilor au fost foarte diferite, „dar da, infrastrucura spitalelor este rezultatul unui lung șir de subfinanțare, ăsta e adevărul. S-au construit mall-uri, alte clădiri, spitale mai puțin”.

Pe termen scurt, specialiștii se pot doar asigura că nu vor mai fi incendii, „în măsura în care asta depinde de oamenii de acolo. În general, depinde și de atenția oamenilor care lucrează în spitalul respectiv. Există responsabilități și responsabili”.

Patru persoane au murit, vineri dimineață, în urma incendiului izbucnit într-o clădire a Spitalului „Matei Balș”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.