Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre demisiile medicilor din Arad: Avem un personal medical cu un moral relativ scăzut

Inquam Photos / Octav Ganea
Nelu Tataru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, după o vizită la Spitalul Judeţean Arad, unde mai mulți medici au demisionat în ultima vreme, că a găsit „un personal medical cu un moral relativ scăzut”, anunță MEDIAFAX.

„Avem un personal medical cu un moral relativ scăzut”, a spus Tătaru, declarându-se impresionat de o tânără rezidentă din Sicilia pe care a găsit-o lucrând la Arad.

Citește și: Tăriceanu îi dă sfaturi premierului: În acest complex expozițional se poate organiza cel mai mare și mai complex spital pe care România poate să-l aibă

Întrebat cum își explică ceea ce s-a întâmplat la Arad, din punctul de vedere al persoanelor infectate, dar și din cel al cadrelor medicale care își dau demisiile, ministrul Sănătății a răspuns: „La început a fost cazul sau cazurile neidentificate sau asimptomatice sau cu simptome nespecifice care au dat o transmitere locală, urmând apoi între cadrele medicale şi la rândul lor între pacienți. Poate că la un moment dat lipsa protecției, neidentificarea acelui caz, iar de atunci toate s-au dus de la sine”.

Întrebat cum s-au putut infecta cadrele medicale, ministrul a spus că nu poate afirma că a fost neglijenţă, dar e posibil să fi fost vorba despre lipsa protecţiei.

Citește și: Măsuri drastice! Klaus Iohannis anunță toleranță zero

Tătaru a vizitat şi punctul de frontieră de la Nădlac, pentru a vedea cum se fac triajele epidemiologice.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad anunța, marți, că peste 80 de angajați - medici, asistenți, infirmieri, brancardieri, registratori medicali - au intrat în concediu din 23 martie, iar 8 medici demisionează pentru că ies la pensie.

„Există opt cazuri de medici - șase de la UPU care au anunțat că își depun demisia pentru a intra în pensie. 83 de persoane – medici, asistenți, infirmieri, brancardieri, registratori medicali sunt în concediu medical de pe data de 23 martie. Pentru a face față unui aflux de pacienți infectați cu Coronavirus s-a dispus angajarea de personal medical pe o perioadă determinată de 6 luni. Până acum am angajat 20 de medici, 19 asistenți medicali și 4 – personal auxiliar”, se arăta într-un comunicat al SCJU Arad.

Citește și: Victor Ponta a răbufnit: Este 1 Aprilie – și mincinoșii de la PNL iar prostesc oamenii

La SCJU Arad lucrează 305 medici, 985 de asistenți medicali, 387 de infirmiere și 64 de brancardieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.