Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății nu promite revenirea elevilor în clase pe 8 februarie

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala temperatura

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat luni, la Antena 3, despre posibilitatea deschiderii şcolilor pe 8 februarie, că îşi doreşte acest lucru, însă, în prezent, nu poate da un răspuns.

Citește și: Controversatul Adrian Zuckerman își încheie brusc mandatul de Ambasador al SUA în România

"Eu, unul, la fel ca majoritatea, dacă nu cumva toţi colegii mei din Guvern, ne dorim să mergem către redeschiderea şcolilor cât mai curând şi nu numai a şcolilor, ci şi a restaurantelor, cafenelelor şi a celorlalte entităţi. Nu putem face asta decât în siguranţă. Şi dacă putem face asta pe 8 februarie sau ceva mai târziu, asta încă nu vă putem spune. Nu vă putem spune pentru că nu ştim nici noi, nu avem încă cifrele. Aşteptăm să vedem cum evoluează numărul cazurilor în perioada imediat următoare, pentru că vom vedea impactul zilelor de sărbătoare, unde cred că ştie toată lumea că nu peste tot în ţară s-au respectat normele de distanţare socială şi de purtare a măştii", a susţinut Vlad Voiculescu.

Medicul Andreea Moldovan, recent numită secretar de stat în Ministerul Sănătății, a spus duminică, al Digi24, că deși este mamă și și-ar dori revenirea elevilor în bănci din semestrul doi, „sinceră să fiu nu cred că s-ar putea deschide în 8 februarie”.

„Personal am un dubiu vizavi de data de 8 februarie. Decizia se va lua în funcție de evoluția epidemiologică din următoarele două săptămâni, dar trendul e ușor crescător. Rămâne de văzut ce va fi. Peste o săptămână vom ști impactul Crăciunului și Anului nou la noi în țară”, a spus Andreea Moldovan.

„Planurile de redeschidere a școlilor sunt în stadiul de evaluare, se discută ce fel de clase se vor deschide, sunt mai multe scenarii posibile, fie de afterschool, creșă, ciclu primar, fie de clase mai mari. Dar nu pot să vă dau un răspuns în acest moment pentru că ceea ce se întâmplă în următoarele două săptămâni va duce la decizia redeschiderii sau menținerii închise a școlilor în data de 8 februarie. Ceea ce suntem conștienți e că situația de școală online nu e de cea mai bună calitate, din acest motiv profesorii au fost incluși în grupa prioritară de vaccinare, tocmai ca să protejăm această categorie, dar vom putea să dăm un răspuns pe problema școlii cam peste o săptămână - 10 zile”, a spus ea.

„Ar fi greșit să spun că eu cred că se vor deschide sau nu. Eu, personal, cred că nu vom putea să le deschidem la acea dată. Mi-aș dori să le deschidem, și eu sunt mamă, dar sinceră să fiu nu cred că s-ar putea deschide în 8 februarie”, a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.