Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătăţii: Programul de testare în masă se va face în trei laboratoare din fiecare judeţ al ţării

teste

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat că programul de testare în masă al populaţiei, pentru a se verifica dacă oamenii au anticorpi, va fi făcut la câte trei laboratoare din fiecare judeţ, cu acordul pacienţilor. Laboratoarele urmează să fie selectate, relateaza news.ro

”În fiecare judeţ vor fi selectate 3 laboratoare. La aceste laboratoare se vor prezenta pacienţi pentru seturi de analize pentru diverse patologii. Vom solicita acestor pacienţi să folosim serurile reziduale în care vom căuta anticorpi. INSP va face acest studiu şi ne va da şi rezultatul. Li se va lua sânge pentru analizele pentru care s-au prezentat. Din acest sânge noi luăm serul rezidual din acest sânge pe care îl vom folosi, cu acordul informal al acestor pacienţi”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la Digi24, vineri seara.

Întrebat câţi oameni dintr-un judeţ vor fi testaţi, Tătaru a spus că numărul acestora va fi diferit de la un judeţ la altul.

”Diferă de la un judeţ la altul. În general, 29.019 pacienţi. După 1 iunie va începe, selectăm laboratoarele, recoltăm serurile şi mergem cu ele la INSP. La sfârşitul lunii iulie, începutul lui august vom avea şi rezultatul”, a declarat ministrul.

În 10 mai, Nelu Tătaru a anunţat o testare a populaţiei la nivel naţional, după data de 1 iunie, aceasta urmând să fie realizată prin Institutul Naţional pentru Sănătate Publică.

Testarea va avea rolul de a verifica nivelul de imunizare a populaţiei, dar şi de răspândire a virusului, la trei luni de la debutul pandemiei în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.