Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății: 'S-a creat, pe aeroporturi, o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China'

Inquam Photos / Octav Ganea
victor costache

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că s-a creat, pe aeroporturile internaționale, o linie de acces pentru pasagerii care vin din China, dar și pentru cetățenii chinezi. Toți călătorii care vin din China primesc chestionare și sunt sfătuiți să sune la 112.

„De acum câteva zile s-a creat pe aeroporturile internaţionale o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China, precum şi pentru pasagerii chinezi. De asemenea, avem o bază de date şi ştim localizarea lor pe teritoriul României. Toţi călătorii care vin din China primesc nişte chestionare speciale şi sunt instruiţi să sune la 112, unde apelurile lor sunt preluate pentru a identifica acest pacient zero”, a declarat Victor Costache, potrivit Mediafax.ro.

Ministrul a vizitat unitatea din Institutul „Matei Balș” unde pot fi tratați pacienții cu coronavirus, dacă vom avea și în România cazuri. De asemenea, se dorește să fie identificate și alte centre, pe lângă București.

Citește și: PNL taie în carne vie: Guvernul începe runda 2 de verificări pe PNDL / Acord ministru - parlamentari

„Ideea este să nu aducem toate cazurile în Bucureşti. Este vorba ca primele zece cazuri să fie tratate în Bucureşti, dacă vom avea vreodată aceste zece cazuri, şi să creăm expertiza şi la nivel naţional”, a explicat Costache.

În cursul zilei de luni vor sosi, din Franța, ultima parte de reactivi, iar de marți, medicii vor putea identifica acest virus.

„Până săptămâna viitoare, vrem ca unitățile sanitare despre care am menționat să primeească reactivi pentru a identifica coronavirus”, a mai spus Costache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.