Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății se spală pe mâini în cazul românului care vrea să scape din Wuhan: 'O să vedem ce recomandări are MAE'

Digi 24
Victor Costache

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a spus, miercuri, că, deocamdată nu poate da un răspuns cu privire la situația românului care se află în Wuhan și care a cerut să fie repatriat, o decizie urmând să fie luată în urma recomandărilor venite din partea Ministerului Afacerilor Externe (MAE), anunță MEDIAFAX.

„Franța și-a repatriat o parte din cetățeni, Germania analizează scenariul similar. O să vedem care sunt recomandările Ministerului de Externe”, a spus Victor Costache, într-o conferință de presă, organizată miercuri.

Citește și: #Rezist, solicitare către Klaus Iohannis: Vă transmitem această scrisoare pentru a vă semnala o mare nedreptate pe care Guvernul României o face .

Ministerul de Externe a transmis, miercuri, că singurul român care se află în Wuhan și-a exprimat dorința de a se întoarce în România. Ambasada României la Beijing este în contact permanant și cu ceilalți doi cetățeni aflați în provincia Hubei.

„Ambasada României la Beijing este în contact permanent atât cu cei trei cetățeni români care se află în provincia Hubei, cât și cu reprezentanții misiunilor diplomatice ale statelor membre UE acreditate în Republica Populară Chineză în vederea gestionării situației menționate. MAE precizează că cetățeanul român care se află în orașul Wuhan și-a exprimat intenția pentru repatriere, iar datele sale au fost deja transmise și înregistrate în evidențele instituțiilor europene și ale partenerilor pentru facilitarea deplasării către România”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituția precizează că Ambasada României menține contactul în permanență și cu ceilalți doi români aflați în provincia Hubei.

„În ceea ce privește ceilalți doi cetățeni români care se află într-o altă localitate din provincia Hubei, Ambasada României la Beijing menține contactul în permanență cu angajatorul acestora și cu autoritățile chineze pentru identificarea unei modalități optime de repatriere având în vedere restricțiile impuse în zonă.Totodată, MAE este în legătură nemijlocită cu structurile de gestionare a crizelor din cadrul ministerelor de externe ale celorlalte state membre ale Uniunii Europene și cu organismele europene relevante în vederea realizării unui schimb de informații în timp real și a întreprinderii măsurilor necesare în vederea repatrierii cetățenilor români aflați în Republica Populară Chineză”, se mai arată în comunicatul transmis de către MAE.

Citește și: O nouă lovitură încasată în plin de Liviu Dragnea

MAE subliniază că poate asigura asistență și sprijin pentru revenirea în țară a persoanelor care solicită acest lucru.

Ministerul de Externe a transmis, luni, pentru MEDIAFAX, că în prezent sunt trei români în provincia Hubei, China, însă starea lor de sănătate este bună. Instituția anunță că alți 120 de români se află în Hong Kong, 70 în Macao. Sunt și studenți români cu care ambasada ține legătura, însă numărul lor nu e precizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.