Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății: Toate direcţiile de sănătate publică, până la sfârşitul zilei, vor informa cetăţenii unde sunt centre de vaccinare împotriva COVID

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că toate direcţiile de sănătate publică vor informa cetăţenii, până la sfârşitul zilei, unde sunt centre de vaccinare COVID la nivelul fiecărui judeţ, relatează News.ro.

Alexandru Rafila a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, susţinută la Galaţi, că vaccinul anti-COVID este recomandat, în special, persoanelor peste 65 de ani sau care suferă de o boală cronică.

“Suntem în plin sezon de viroze şi avem două vaccinuri care pot să ne protejeze. Unul este acest vaccin împotriva gripei şi care este disponibil în farmacii. Cel de-al doilea este vaccinul împotriva variantei Omicron. Deja astăzi toate direcţiile de sănătate publică, până la sfârşitul zilei, vor informa cetăţenii unde sunt centre de vaccinare la nivelul fiecărui judeţ, însă accesibilitatea înseamnă ca oamenii să meargă la medicii de familie care trebuie să solicite acest vaccin, care este disponibil la toate direcţiile de sănătate publică. Este un vaccin recomandat în special persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani sau oricărei persoane are o boală cronică, dar el este deopotrivă recomandat oricărui adult pentru că ne aflăm într-o situaţie similară cu gripa. Gripa este o viroză sezonieră, dar care uneori dă complicaţii. Avem şi cazuri de deces. E mai bine să ne protejăm şi avem aceste două instrumente, vaccinul gripal şi vaccinul adaptat, de data asta e un vaccin adaptat. Toţi cei care au făcut două doze, să spunem, de vaccin iniţial pot să meargă să îşi facă doza a treia sau a patra cu vaccinul adaptat”, a explicat ministrul Sănătăţii.

El a precizat că noile centre de vaccinare împotriva COVID sunt deschise.

“Sunt deschise. Nu fostele centre, ci actualele centre care sunt pe listă. Noi am suplimentat, încât dacă cineva are o dificultate, nu poate să meargă la medicul de familie sau medicul de familie nu a solicitat acest vaccin, o persoană poate să meargă într-un astfel de centru să se vaccineze”, a precizat Alexandru Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.