Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătăţii va evalua situaţia demiterii directoarei Spitalului de Pneumoftiziologie

Inquam Photos / Octav Ganea
Nelu Tataru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni, la Galaţi, că va evalua situaţia în privinţa demiterii directoarei Spitalului de Pneumoftiziologie Galaţi, Monica Necula, după ce aceasta ar fi refuzat internarea unor bătrâni cu Covid-19 de la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni "Sf. Ilie" din oraş, potrivit Agerpres.

"Acolo urmează să evaluez situaţia. A fost un refuz de primire a unor pacienţi în condiţiile în care ştim că Bolile Infecţioase şi Pneumoftiziologia sunt de faza unu şi doi. Acolo avem prima redută, pentru că a doua sunt spitalele de suport şi în faza a treia spitalele judeţene. Nu vreau să cred că cineva a refuzat să trateze un bolnav, dar nu mă pronunţ până nu discut şi nu văd situaţia", a spus Tătaru.

Prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, a cerut, vineri, Ministerului Sănătăţii, eliberarea din funcţie a managerului Spitalului de Pneumoftiziologie pentru că a refuzat să primească pacienţi cu noul coronavirus veniţi din Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni "Sf. Ilie".

Citește și: Marcel Ciolacu, apel către președintele României: O să venim cu anumite măsuri economice.

"Managerul spitalului a refuzat să interneze bătrâni din acel cămin. Drept urmare, în urma unei informări din partea Direcţiei de Sănătate Publică, am solicitat Ministerului Sănătăţii eliberarea din funcţie şi numirea unui alt manager. Totodată, am sesizat şi organele abilitate, pentru a cerceta comportamentul managerului în astfel de situaţii de urgenţă", a precizat Gabriel Avrămescu.

Pe de altă parte, managerul spitalului, Monica Necula, a declarat că unitatea medicală pe care o conduce nu este abilitată să primească pacienţi de acest fel.

"Nu suntem spital suport. Noi trebuie să primim pacienţi cu coronavirus cu nivel mediu, nu pacienţi cu multiple comorbidităţi", a afirmat Monica Necula.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.