Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Securității Publice din Israel lansează acuzații la adresa Facebook

facebook mobil

Ministrul israelian al securităţii publice, Gilad Erdan, a acuzat reţelele de socializare, şi în mod special Facebook, că sunt responsabile pentru violenţele din Israel şi din Orientul Mijlociu în general, în opinia sa Facebook fiind o platformă de incitare împotriva Israelului, relatează duminică presa locală, citată agenţia EFE.

Oficialul israelian consideră că reţeaua de socializare Facebook a devenit un 'monstru' odată cu ascensiunea terorismului şi a grupării jihadiste Statul Islamic (SI). El l-a acuzat în plus pe fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, că are pe mâinile sale o parte a sângelui victimelor israeliene.

Citește și: Cele mai CRIMINALE legi de înmormântare: Nu ai mai pomenit așa ceva

Pe lângă aceste declaraţii, cotidianul Yediot Aharonot a publicat duminică şi o parte a planului pe care ministrul israelian al educaţiei, Naftali Bennet, l-a propus în vederea opririi atacurilor palestinienilor şi care cuprinde, printre alte măsuri, blocarea internetului şi a tehnologiei 3G în districtul palestinian Hebron pentru a frâna ceea ce el a numit 'terorismul virtual'.

Compania Facebook a respins imediat acuzaţiile printr-un mesaj în limba ebraică publicat de cotidianul Times of Israel. 'Pe platforma noastră nu sunt tolerate conţinuturile care incită la violenţă, ameninţările directe, terorismul şi abuzurile verbale. Avem o serie de directive clare menite să ajute oamenii să înţeleagă ce este permis pe Facebook', se arată în mesajul transmis de reţeaua de socializare, care cere totodată utilizatorilor să folosească instrumentele informatice puse la dispoziţie dacă observă conţinuturi ce încalcă aceste directive.

Citește și: Niște doamne! S-au bătut până au ajuns în pielea goală / VIDEO 18+

Dar nu este pentru prima dată când oficiali israelieni acuză reţelele de socializare că ar tolera incitări la violenţă împotriva statului evreu, autorităţile israeliene arestând şi persoane acuzate că ar fi autoarele unor astfel de mesaje, scrie agerpres.ro.

Citește și: Noua trăsnaie pentru înmormântări: Piatra funerară în formă de iPhone

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.