Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sportului, Eduard Novak, ia poziție în cazul Ania Caill: Fiecare răspunde pentru rezultatele pe care aceste decizii le produc

Foto Facebook
Eduard Novak

Ministrul Sportului, Eduard Novak, afirmă, marţi, într-o postare pe Facebook, că a susţinut-o şi o va susţine de fiecare dată pe schioarea Ania Caill. El afirmă că a solicitat o explicaţie Federaţiei de Schi Biatlon, care a optat pentru a trimite la Beijing o sportivă mai tânără, Maria Constantin, "ale cărei rezultate internaţionale demonstrează potenţial pentru înalta performanţă".

Potrivit lui Novak, ministerul nu intervine în deciziile federaţiilor, însă a subliniat că "fiecare răspunde pentru rezultatele pe care aceste decizii le produc".
"Pe Ania Caill am susţinut-o şi anul trecut şi o voi susţine de fiecare dată, cum am făcut, de altfel, cu toţi sportivii. Pentru a clarifica situaţia legată de absenţa ei din lotul care ne va reprezenta la Jocurile Olimpice de iarnă de luna viitoare, am solicitat o explicaţie Federaţiei Române de Schi Biathlon. Conform informaţiilor primite, federaţia a optat pentru a trimite la Beijing o sportivă mai tânără, Maria Constantin, ale cărei rezultate internaţionale demonstrează potenţial pentru înalta performanţă. Opţiunea FRSB a fost motivată de rezultatele Aniei la Jocurile Olimpice, în Cupele şi Campionatele Mondiale, şi de strategia pe care federaţia o are, de a investi în viitor şi tineri, care corespunde şi unuia dintre obiectivele principale ale Ministerului Sportului. Noi am transmis tuturor federaţiilor dorinţa noastră de performanţă, dar nu intervenim în deciziile cu privire la calea pentru a o atinge. Fiecare răspunde pentru rezultatele pe care aceste decizii le produc", a scris Novak pe Facebook.

Schioarea Ania Caill a afirmat, luni, într-un mesaj pe Facebook, că nu a fost inclusă pe lista pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, subliniind că în locul ei va merge o sportivă de pe locul 1700 mondial."Sunt tristă dar mai ales dezamăgită de tot sistemul din România", a afirmat sportiva.

Ania Caill, sportivă cu dublă cetăţenie, română şi franceză, are ca „personal best” un loc doi la o cursă de coborâre în Cupa Europei, eşalonul doi al schiului de performanţă mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.