Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul sud-coreean de externe a făcut mai multe declarații după întâlnirea cu Antony Blinken

aa.com.tr
sua coreea de sud

Ministrul sud-coreean de externe, Park Jin, a declarat, după întâlnirea de vineri cu cel mai înalt diplomat al SUA, Antony Blinken, că administraţiile de la Seul și Washington s-au angajat să îşi consolideze capacitatea de "descurajare extinsă" în ceea ce priveşte Coreea de Nord, informează Rador.

Coreea de Sud a solicitat asigurări cu privire la capacitatea de descurajare extinsă, referindu-se la potenţialul armatei americane de a descuraja atacurile asupra aliaților americanilor, pe fondul îngrijorărilor legate de sporirea arsenalelor nuclear și de rachete ale Coreei de Nord. "ROK (Republica Coreea) și SUA vor continua coordonarea noastră pentru a obține o pace autentică în Peninsula Coreeană", a spus Park în timpul unei conferințe de presă comune, după întâlnirea de la Departamentul de Stat de la Washington. "Ne angajăm să consolidăm capacitatea de descurajare extinsă, menținând în același timp o poziție solidă de apărare combinată. Orice provocări din partea Coreei de Nord vor fi întâmpinate cu un răspuns ferm și unit".

Park Jin și Antony Blinken, despre exercițiile militare comune

Întâlnirea dintre Park Jin și Antony Blinken a avut loc după o vizită la Seul de săptămâna aceasta a secretarului american al apărării Lloyd Austin, care a promis să extindă exercițiile militare și să stimuleze planificarea de descurajare nucleară pentru a contracara dezvoltarea armelor Coreei de Nord și a preveni un război. În condiţiile în care Coreea de Sud este o producătoare majoră de automobile, autorităţile de acolo au avut discuții cu reprezentanţii SUA cu privire la Legea de reducere a inflației (IRA), care exclude posibilitatea achiziţionării de vehicule electrice asamblate în afara Americii de Nord prin credite fiscale în Statele Unite. "Vom lucra, de asemenea, împreună pentru a ne asigura că Legea de reducere a inflației este implementată în moduri care să răspundă preocupărilor companiilor coreene și de pe urma cărora să beneficieze atât afacerile, cât și industriile noastre", a declarat Park.

Park Jin precizează că administraţia de la Seul va explora, de asemenea, potențialul de cooperare cu cea de la Washington în cadrul CHIPS and Science Act, o lege menită să stimuleze producția și cercetarea de semiconductori din SUA în vederea concurenței cu China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.