Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul suedez de externe: Numai o înfrângere militară a Rusiei poate rezolva acest conflict

rferl.org
armata razboi

Ministrul Afacerilor Externe al Suediei, Tobias Lindström, este convins că singura cale pentru terminarea războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei este ca Rusia să fie înfrântă pe câmpul de luptă, potrivit LRT.lt.

"Suntem gata să facem din ce în ce mai mult să ajutăm Ucraina, iar Ucraina ne ajută pe toți să oprim Rusia. Numai învingând Rusia în război vom putea să ne asigurăm un viitor pașnic și stabil. Integritatea teritorială a Ucraina trebuie restabilită. Și pentru aceasta, ultimul cuvânt (în negocieri - n.red.) ar trebui să revină autorităților ucrainene. Dar singurul lucru care poate pune capăt acestui conflict este înfrângerea militară a Rusiei", a spus el.

„Și pentru viitor, cred că merită să explicăm tuturor din întreaga lume ce ar însemna înfrângerea Ucrainei. Care ar fi semnalul pentru toată lumea dacă Rusia și-ar putea realiza ambițiile? Cum ar vedea acest lucru China sau Iranul? Sau alte state autoritare care se pot gândi că războiul, deși foarte demodat, este încă o modalitate posibilă de atingere a obiectivelor politice? Acest lucru ar fi complet inacceptabil. Suedia este o țară foarte pașnică. Dar știm să recunoaștem războaiele care trebuie să fie câștigate”, a subliniat Tobias Lindström.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.