Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Tanczos Barna anunță în presa maghiară că se opune noii politici pentru păduri propuse de UE

ziarharghita.ro
Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat în presa maghiară că nu este de acord cu noua strategie a Comisiei Europene de gestionare a pădurilor.

Tanczos Barna spune că proiectul Comisiei Europene încalcă dreptul statelor membre UE de a-și decide politicile în domeniul pădurilor și susține că ”sistemul de gospodărire a pădurilor din România e bine reglementat şi sever”.

„Puterile statelor membre, principiul subsidiarității, diversitatea pădurilor europene și problemele practice ale gestionării durabile trebuie luate în considerare și la pregătirea unui astfel de proiect.

România este una dintre țările UE care operează un sistem strict, bine reglementat, gestionat în mod restrâns al pădurilor”, a spus Tanczos Barna pentru Magyar Nemzet.

Ministrul Mediului susține că statele membre nu au fost consultate de Comisie înainte de formularea noii strategii de gestionare a pădurilor:

„Comitetul forestier permanent, statele membre, nu a fost consultat, iar propunerea nu este rezultatul unei pregătiri comune. Cerem să discutăm strategia forestieră”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.