Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Toader, întâlnire cu ambasadorul României în Danemarca: Situaţia mandatelor europene de arestare, pe agenda discuţiilor

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader inquam

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a primit vizita ambasadorului României în Danemarca, Alexandru Grădinar, pe agenda discuţiile aflându-se îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, dar şi situaţia mandatelor europene de arestare ce pot fi puse în aplicare pe teritoriul Regatului Danemarcei, informează MJ. "În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte referitoare la îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, prin prisma cooperării judiciare în materie penală dintre România şi Regatul Danemarcei, a jurisprudenţei recente a CJUE şi a hotărârii pilot a CEDO în cauza Rezmiveş şi alţii împotriva României. Unul dintre subiectele importante abordate în cadrul discuţiilor a fost legat de situaţia mandatelor europene de arestare ce pot fi puse în aplicare pe teritoriul Regatului Danemarcei şi a cetăţenilor români condamnaţi în această ţară pentru care s-ar putea pune în aplicare procedura transferului în România. În ambele situaţii, autorităţile din Danemarca au cerut lămuriri cu privire la condiţiile de detenţie existente în România", se arată într-un comunicat transmis, joi, Agerpres.

Conform sursei citate, discuţiile vin în contextul în care este necesară identificarea unor soluţii deoarece, în mai multe cauze penale, predarea cetăţenilor români a fost refuzată din cauza faptului că spaţiul per deţinut care poate fi asigurat în România nu a fost considerat suficient de către instanţa de executare daneză. Alături de ministrul Tudorel Toader, la întâlnire a participat şi secretarul de stat din MJ, Marieta Safta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.